WhiteyFredrik Jonsson, Christer Johansson (dold), Christian Johansson och Andreas Holm.

Medlemmar:

Andreas Holm: Sång
Fredrik Jonsson: Gitarr
Christian Johansson: Bas
Christer Johansson: Trummor


En australiensisk kuse fick stå som modell för första bandnamnet - Whitey. Vi var nog aldrig nöjda med det namnet. Heller. Men vi var nöjda med att få spela på fritidsgårdens julfest den där nervösa kvällen i december. Jag har en svart liten bok med röd rygg sparad. Jag skrev i den om vad jag tyckte var viktigt angående spelningarna; hur mycket folk som lyssnade, om scenljudet var bra o annan kuriosa som jag kunde finna intressant längre fram i livet. Det är längre fram i livet nu o intressant att läsa om dom första stapplande stegen upp på scenerna. I Kinda-posten stod att läsa följande:

"Ett av kvällens mest uppskattade framträdanden gjorde 13-åringarna Andreas Holm, sång, Fredrik Jonsson, gitarr, Christer Johansson, trummor, Christian Johansson, bas. Trots sin ungdom visade de ingen rampfeber och speciellt Andreas Holm imponerad med en fin sångröst. De spelade Paul Ankas "Diana", "Sunshine" och Creedence-låten "Have You Ever Seen The Rain?".

Från o med den spelningen, på fritidsgårdens julfest 1989, har ryktet gått o jag har sluppit ringa eller hänga upp mig på tröttsamma bokare. Om ryktet sen alltid gjort mig rättvisa vet jag inte, men jag har jobbat o jag tänker fortsätta med det. Från Whitey tills nu o vidare in i framtiden.


Tillbaka