Fredrik Jonsson - Halvvägs Ifrån


Releasedatum: 29 april 2009
Beställ skivan!
Klicka här för att komma till ett beställningsformulär.

Klicka här för att läsa en text om "Halvvägs ifrån". Av Martin Hult.Recension i Nerikes Allehanda
Recension i Groove
Recension i Sundsvalls Tidning
Recension i Motala Vadstena Tidning
Recension i Upsala Nya Tidning
Recension i NollTrettonLåtlista

01. Varandras Vackra Vägar
02. I Denna Nya Dag
03. Eviga Regn
04. Hon Är I Dina Armar Nu
05. Låt Mig Va Den Du Kommer Till
06. Där Kärleken Har Varit (Blir Den Kvar)
07. Halvvägs Ifrån
08. Ibland
09. Där Solen Aldrig Kommer Åt
10. Ett Steg Åt Sidan
11. En Sång Om Oss
12. Ner Mot Noll

(All text o musik: Fredrik Jonsson)
Förlag: Lovande Låtar"En melodi som jag aldrig fick ur skallen inleder. En melodi som jag satt o spelade vid pianon var jag än kom åt, o överallt samma reaktion:
- Just det, det är ju den.
Jag log o fortsatte slipa på dom där tonerna o ackorden. Ingen kunde ha hört förut. Det här var ju min melodi - åtminstone hade jag gjort nåt av den där den svävade omkring, fri o vacker som en ståtlig ormvråk. Det är så man får göra. Man måste bli en spejare o se sångerna i träden, i människorna, i naturen, i staden, i miraklen o i katastroferna. Ta varje tillfälle i akt, spara idéer o utkast, skaffa diktafon. Promenera. Andas fritt. Leva liv o skriva det, i vilket skede det än må vara. Mitt råkade innebära bladvändning vid tillkomsten av dessa tolv sånger. Nytt liv att skåda, gamla idéer att ifrågasätta o omvärdera. Summera en tid o se en annan an. Drömma. Jag har en idé om att en gång släppa en skiva där varje låttitel innehåller ordet "dröm". Jag vet att Shane MacGowan sa, inför releasen av sitt album med Popes "The Crock of Gold" att han ville att varje låttitel skulle innehålla ordet "paddy". Vi har alla våra visioner o idéer.

Den här skivan är inspelad i vackra Atlantis där magin sitter i väggar o tak o faller ner med dammet från lamporna innan det andas in o blir del av text o musik. En avslappnad tekniker vid mixerbordet o man kan fokusera på tagningarna o gjuta liv i sångerna. Det mesta är lagt direkt, sessioninspelat - några dragspel o mandoliner o fioler tillkom vartefeter, men - som sagt - grunderna o sången är direkt o ofta förstatagningar. Efterbearbetning o mixning är Josef Zackrisson o jag som står för. Vi jobbar bra tillsammans o gäspar sällan - det ska man nämligen noga se upp för när man sysslar med sånt här.

Skivan handlar om en plats som ligger Halvvägs Ifrån. Där möter man ofta människor som ingenstans kommer från o ingenstans har att gå, som till synes flackar omkring utan mål eller idé, ofta tysta o vid sidan om. Men dom finns där o jag sjunger om o för dom därför att om vi tror att vi kan bortse från en viss grupp människor, vilken grupp det vara månde, så är vi riktigt illa ute. Det kan om inte annat dessa dystra dagar få visa. Några få klamrar sig fortfarande fast vid toppen med vitnade naglar o avskavd fingertoppshud men nu slits dom ner därifrån, en efter en. Det är så det går för dom som drivits av girigheten."

Fredrik Jonsson i maj 2009


Medverkande:

Fredrik Jonsson - akustiska gitarrer, sång, munspel, dragspel, mandolin, kör
Norpan Eriksson - trummor
Josef Zackrisson - bas, kör, klockspel
David Nyström - piano, keyboard
Richard Krantz - pedal steel, elgitarr
Jens Back - orgel
Marcus Olsson - saxofon
Bosse Gustafsson - tvärflöjt
Henrik Nilsson - banjo
Anna Andersson - sång
Görgen Antonsson - fiol
Urban Andersson - dragspel

Producerad av Josef Zackrisson o Fredrik Jonsson.
Inspelad av Janne Hansson i Atlantis o av Josef Zackrisson i Panchetta.
Mixad i Panchetta av Josef Zackrisson o Fredrik Jonsson.
Mastrad på Cutting Room av Mats Lindfors

Utges i samarbete med Lovande Projekt.

Tillbaka