Nyhetsarkiv
Tillbaka till Nyheter


2018.02.20 Mest nytt på Café Columbia!Lördagen den 10 mars spelar jag på Café Columbia i Kisa. Trivsam miljö, god mat o dryck o en massa nya låtar, naturligtvis skrivna av undertecknad. Boka bord på 0494 - 125 05.

Varmt välkommen!


2017.11.05 Bluesfest på Palatset!Fredagen den 17 o lördagen den 18 november blir det blåblues för hela slanten på trevliga Palatset i Lkpg! Bland många andra kommer mitt Blåställ blåsa väggar o golv o tak rena från sorger o damm. Kom dit o dansa o drick så ska vi se till att det svänger!

BLÅSTÄLL spelar på LÖRDAGEN den 18 november. Mer information på Palatset.

Varmt välkommen!Palatset, Linköping

Lördag 18/11


2017.09.05 Aldrig så långt till sommarenOnsdagen den 25 oktober gör jag tillsammans med Henrik ”Kisa” Nilsson en synnerligen unik konsert på Stora teatern i Linköping. Unik i det att det sker en o blott en gång att Henrik o jag framför mina låtar - gamla som nya - på piano, trummor, gitarr, keys, munspel o sång. Avskalade, nakna versioner i den vackraste av miljöer; en anrik teater i hjärtat av Linköping. Kom o värm dig i oktobermörkret ihop med oss. Det behövs.

Biljetter anskaffas via Östgötateaterns hemsida (håll muspekaren över datumet, o välj BOKA NU)

Varmt välkommen!Stora teatern, Linköping

Onsdag 25/10
Klockan 19.00
Östgötateatern


2017.07.28 Café Columbia

Fredagen den 4 augusti spelar jag på Café Columbia. Välkommen!2017.07.02 Blåställ på Rimforsa Strand!

Nu om onsdag den 5 juli, när vinden mojnat o solen sparkat alla moln långt ut över haven, tar Frallans Blåställ - med Henrik Nilsson o Jonas Backman - ton igen! Den här gången på vackra Rimforsa Strand. Pur magi, svängig blues, för det mesta på svenska o nästan alltid egenskrivet. Den fantastiska grillbuffén på bordet o den spegelblanka sjön som backdrop; kom dit, om inte annat för att fira det faktum att nästan hela sommaren ligger framom. Varmt välkommen!2017.06.29 Blåställ på Café Columbia!

På fredag, alltså sommarens regnigaste dag, ska vi se till att skapa en varm o trivsam stämning i ladan nedanför caféet! Kulörta lyktor, dans för den som vill o som vanligt ett vanvettigt ös. Boka plats på 0494 - 125 05 o kom dit, så fyller vi ladan med människor o musik! Varmt välkommen! (Om det mot all förmodan inte kommer nåt regn så blir det som vanligt på bakgården.)
Blåstället - Regnet: 1 - 02017.06.04 Sommaren är här!

Sommaren är här. Kort lär den visst vara också, men sånt tror jag inte på. Själv kommer jag göra allt för att den ska få bli lång o het o vacker o fylld av sol o musik. Det börjar den 17 juni på Locknevi motordag. Bara en sån sak. Sen fortsätter det fram genom hela augusti. Kolla in Spelningar o boka bord o beställ biljetter, så ses vi därute i natten nånstans. Varmt välkommen! Överallt.2016.11.08 Konsert i Kisa kyrka!Varmt välkommen till Kisa kyrka fredag 16.12.16! Klockan 18.00 öppnar portarna o klockan 19.00 startar konserten. Fredrik Jonsson, Kjell Gustavsson, Surjo Benigh o Jens Back i bandet med gästinhopp av musikantvänner. Läs mer.


2016.11.01 Ny skiva med Trio Eminent!Nu finns Trio Eminents nya skiva No. 1 ute till försäljning! Skicka ett mail till frallan@me.com där du uppger antal skivor du önskar samt namn o adress. 100 kronor plus frakt är kostnaden. För att läsa mer om skivan, klicka här alternativt här.


2016.10.04 En helg med Trio Eminent!Fredagen den 28 oktober spelar vi med Trio EminentCafé Columbia i Kisa! Svenska original-låtar i höstrusket; svängigt, bluesigt o alldeles magiskt!
Entré: 160 kr
Börjar: 19.30
Cafét har öppet hela dagen (stänger inte vid 18.00) så kom gärna o drick en after work-öl som uppvärmning för konserten!
Varmt välkommen med bordsbokning på 0494 - 125 05.


Lördagen den 29 oktober spelar vi på fantastiska Palatset i Linköping! Vi skruvar upp volymen o energin ytterligare o bjuder på en dansant kväll!
Entré: 150 kr. Förköp finns att köpa på Palatset eller via Tickster.
Börjar: 21.00


2016.06.21 Leve live!

Borde inte fliken Nyheter på en hemsida uppdateras något tätare än halvårsvis? Kanske. Men när inget nytt finns att skriva om under Nyheter, så länkar jag vidare till Spelningar. Där finns det nya gig o du är varmt välkommen till vartenda ett av dom!

Allt gott o på återhörande! /F.2015.11.20 Ny tid.

Längesen sist nu o den första snön föll igår. Jag har suttit på teaterestraden tillräckligt länge nu o lusten att fatta pennan är stor, rentav ofantlig. Några spelningar här o var längs vägen genom vintern o våren. Det är allt just nu men mer kommer, tro mig.


2015.09.06 Frankenstein

Hösten (september till o med november) kommer till största delen ägnas åt nedanstående, där jag kompar föreställningens affischnamn Anders Wendin (Moneybrother) i föreställningen FRANKENSTEIN på Östgötateatern tillsammans med Henrik Nilsson o Jonas Bleckman. Välkommen!2015.08.12 Eneby Rock

På lördag (15/8) spelar jag tillsammans med Trio EminentEneby Rock. Det blir ladlattjo o bonnaboogie på högsta nivå. Välkommen!2015.07.31 Sommaren går mot sitt slut.

På onsdag (5/8) spelar jag på Rimforsa Strand klockan 19.30. Det brukar bli nåt alldeles speciellt varje gång, o doften av sensommar ackompanjerat av spelande syrsor (som ju egentligen är stora, gröna vårtbitare, men hur romantiskt låter det?) skapar en melankoli som vibrerar i den mättade luften. Kom dit, vettja.2015.07.21 Hargs gård o Sandbyhof i Loftahammar.

Hargs gård nu på torsdag den 23 juli kommer jag att spela musik med amerikanskt tema. Ett vitt o brett tema kan tyckas, men jag tänker att jag ska lyckas koka ner hela den amerikanska musikens historia till runt 45 minuter. En amerikansk matbuffé kommer att stå dukad. Det öppnar klockan 19.00, gigstart runt 20.00. Man bokar bord på telefon 0494-124 88 eller 0708-24 45 53 o vill man vara säker på att få plats bör man göra det så snart som möjligt.

Till Restaurang Sandbyhof i Loftahammar återvänder ett spelhungrigt Trio Eminentlördag den 25 juli. Ring 0493-615 90 för att boka bord. Varmt välkommen!2015.07.07 Sandbyhof i Loftahammar.

Restaurang Sandbyhof i Loftahammar är golvet impregnerat av det svett vi svettats under några heta sommarkvällar där. På lördag är det dags igen. Trio Eminent, sommarkväll, ett vansinnigt ös o immig öl.
Ring 0493-615 90 för att boka bord. Varmt välkommen!2015.07.03 Valöfestivalen.

Väl mött på Valöfestivalen nu om lördag! Jag spelar runt 21.00.

En kort intervju i Corren angående detta står att finna här.2015.06.22 Sommar.

Sommaren är här eller åtminstone på god väg eller det är åtminstone vad man får hoppas. Café Columbia står iallafall stadigt kvar sen mitten av sjuttonhundratalet o mitt gig där sen början av milleniet. Den 2 juli är det dags igen. Helt enkelt varmt välkommen!
2015.05.10 Fina recensioner från fint gig!

En alldeles magisk atmosfär i en underbar lokal i Sölvesborg; en silo med ingång på baksidan under ett svagt ljussken som ledde in till ett trapphus med ett ostämt piano o enorma kättingar på golvet i en hög o en rasad tegelvägg. O sen rummet där konserten hölls, smakfullt möblerad o med skön konst på väggarna. Åk dit om ni har vägarna förbi. Jag gör det gärna igen. Nedan ett par recensioner.


Foto: Martin Hult


SYDÖSTRAN

En före detta industrilokal i utkanten av Hamburg eller ett konstnärskollektiv på Manhattan.

Något i den stilen känns det att kliva in på Tjyven i silon i innerhamnen i Sölvesborg.Den förmodligen råaste, ruffigaste och charmigaste puben i länet premiäröppnade på fredagskvällen. De nära hundra gästerna tog förundrat plats i en udda fåtölj eller hängde vid bardisken, som är en ombyggd manöverpanel som tidigare använts i silon. Industrinostalgi i den högre skolan.

Serveringstillståndet hann inte bli beviljat till premiären. Festarrangören Markus Alexandersson serverade enbart alkoholfritt, vilket fick rocktrubaduren Fredrik Jonsson från Kisa att muttra:

- Det är alltid längre startsträcka när det är nyktert. Det får vi ta!

Denne tolkare av livet i småstaden underhöll publiken i över två timmar. Han var en angenäm musikalisk bekantskap, med mycket Ulf Lundell i röstuttryck och frasering. Han bjöd på mängder med medryckande låtar, ofta med snyggt munspel till.

I mellansnacket droppade han repliker som självaste Cornelis. Om söndagsångest myntade han korthugget:

- Söndagarna är fulla av skuld. Man borde inte ha supit. Och man borde ha supit.

Sedan rev han av ännu en låt om väsentligheter i tillvaron. Allt medan publiken diggade i skenet av en golvlampa inhandlad på loppis.


Av Anders Nilsson
BLEKINGE LÄNS TIDNING

Tjyven, Sölvesborg

Publik: cirka 100Under våren har en del av den pensionerade silon i innerhamnen genomgått en förändring. I en lokal fortfarande präglad av många decenniers industriell verksamhet har en pub växt fram. Möblemanget är ett långt ifrån enhetligt hopkok av loppisfynd, bordshockeyspel, bokhyllor, veckotidningar, tavlor och fisknät i taket.

Initiativet togs av Anders Nilsson, styrelseledamot i ägarna Solixx utveckling AB, som fick inspiration när han besökte jazzpuben Stampen i Gamla stan i Stockholm i julas. Idén har varit att skapa något liknande, fast bredare, i Sölvesborg.

På fredagskvällen var det premiär för Tjyven, uppkallad efter den gamla varvskranen som i folkmun kallades brödtjuven eftersom den gjorde många hamnarbetare arbetslösa när den kom på plats i slutet av 1930-talet.

På den blygsamt tilltagna scenen sällskapar artisterna med publiken som sitter i soffor och fåtöljer, och först ut i fredags kväll var östgöten Fredrik Jonsson.

En sångare och låtskrivare som släppt sex album på eget bevåg och spelat sitt material på pubar och pizzerior runtom i landet. Han har aldrig nått de breda folklagren, men skulle mycket väl kunna göra det. I sina låtar är han en enveten uttolkare av en lika gråmulen som färgsprakande småstadsvardag, en vardag som han faktiskt, till skillnad från många i samma genre, lever mitt i snarare än ser tillbaka på från en avskärmad storstadsmiljö.

På scen är Jonsson en kompromisslös grovarbetare. Efter 36 mil enkel resa spelar han ensam i två och en halv timme. Mestadels låtar som få av oss har en relation till sedan förut. På sätt och vis är det huvudlöst, men också ett tecken på respektingivande integritet. Det är ett sätt att bjuda på sig själv som är fjärran från idolfabrikerna. Jonsson är kanske inte en artist som kan dräpa en ko för att bli omtyckt, men för dem som vill lyssna är han helt och hållet öppen och tillgänglig. Rent musikaliskt är han det finaste som kommit från Kisa sedan gravt underskattade Peggy Lejonhjärta och borde vara redo att ta upp kampen med Göran Lambertz och Gerda Antti om titeln ”Kisas största kändis”.

Tanken är att fler konserter och evenemang ska bli av regelbundet på Tjyven fram till dess att silon rivs om några år. Ett välkommet tillskott i nöjesutbudet.


Av Pär Jonasson2015.04.12 Ny repertoir på Café Columbia!

En kväll på trivsamma Café Columbia. Trio Eminents helt nyskrivna repertoir presenteras; soulstänkt blues o rock med svenska texter. Enbart eget originalmaterial. Endast ett fyrtiotal platser står till förfogande, så man bör vara kvick med att boka bord.

Var: Café Columbia, Kisa
När: Lördag 2/5 klockan 19.00
Entré: 100 kronor

Boka bord på 0494 - 125 052015.03.07 Konsert till förmån för Barncancerfonden!

Tillsammans med Trio Eminent gör jag en konsert där varenda krona går till Barncancerfonden. Ett par nyskrivna låtar o några äldre i ny, magisk tappning. Varmt välkommen! Biljetter släpps fredagen den 13 mars!

Tid: Torsdagen den 9 april klockan 19.00 (insläpp från 18.00)
Plats: Godtemplargården, Rimforsa
Entré: 200 kronor
Förköp hos Biblioteken i Rimforsa o Kisa, ICA Melkers i Rimforsa, Frendo i Kisa samt via mail frallan@me.com2015.02.07 Kisadraget #4!

Han har skrivit ledmotivet för en hel generation, vunnit högvis med grammisar och utsetts till både det ena och det andra, men framförallt är han en sann sångare med en låtkatalog som får det att vattnas i munnen. Välkommen till Kisadraget, Staffan Hellstrand!

Tid: Torsdagen den 26 februari klockan 19.00
Plats: OBS! Folkets hus, Kisa
Entré: 180 kronor
Förköp hos Biblioteket och Frendo i Kisa, samt via mail frallan@me.com2015.01.15 Kisadraget #3!

Det finns en man som haft Jimi Hendrix sovande på sitt köksgolv, som provsjungit för The Who men tackat nej, som snackat omkull Martin Luther King och som spelat och sjungit blues i varenda vrå av världen i mer än fyrtio år. Han heter Bill Öhrström och kommer till Kisadraget #3 den 29 januari och bjuder på en oas av historier ur ett minst sagt intressant liv, vilka varvas med musikaliska nedslag ur en karriär långt utöver det normala.

Tid: Torsdagen den 29 januari klockan 19.00
Plats: Kuben vid Värgårdsskolan
Entré: 180 kronor
Förköp hos Biblioteket och Frendo i Kisa, samt via mail frallan@me.com2014.12.14 Blogg, blogg, blogg!

Ny text där borta i bloggen. För ett svängigare liv!2014.11.11 KISADRAGET #2 - Jack Vreeswijk

"Vreeswijk sjunger Vreeswijk" hette Jacks senaste kritikerrosade turné som spelades för fulla konserthus under hösten 2014. Vid ett unikt besök i Kisa torsdagen den 27 november kan vi räkna med att Vreeswijk återigen sjunger Vreeswijk, denna gång ackompanjerad av Trio Eminent med Frallan Jonsson, Kjell Gustavsson och Surjo Benigh. Personliga samtal med ciceron Torbjörn Lindqvist varvas med musikaliska nedslag i två generationer Vreeswijks händelserika liv.

Tid: Torsdagen den 27 november klockan 19.00
Plats: Kuben vid Värgårdsskolan
Entré: 180 kronor
Förköp hos Biblioteket och Frendo i Kisa, samt via mail frallan@me.com

2014.10.18 Kisa-draget!

I ena hörnet av scenen en av Sveriges svängigaste trio och i det andra ett varmt inrett vardagsrum. Däremellan en synnerligen prominent, sannerligen eminent gästartist som varvar sång och musik med att berätta om sig själv och sin karriär. Det hela förs fram av ciceron Torbjörn Lindqvist. I bandet ingår Frallan Jonsson, Kjell Gustavsson och Surjo Benigh. Vi inleder med ingen mindre än Matte Lagerwall, en av grundarna och frontfigurerna från The Boppers! En svängig och rockig afton med fifties-doft utlovas.

Tid: Torsdagen den 30 oktober klockan 19.00
Plats: Kulturkuben vid Värgårdsskolan
Entré: 180 kronor
Förköp hos Biblioteket och Frendo i kisa, samt via mail frallan@me.com

2014.08.24 Lkpg!

Palatset 20 september. Trio. Originallåtar. Stenhårt sound. Välkommen!

2014.08.06 Östhammar, here we come!

Klicka på bilden för mer information.

2014.07.30 Lovely augusti!

Vad har vi kvar av sommaren, kamrater o vad gör vi av det? En månad till nu under solen o jag tror att jag vet vad jag gör. Gå in under SPELNINGAR för att ta reda på vad. Ses!2014.07.21 Vråken lyfter!

Nu på fredag ställer vi en scen på området Vråken bakom Café Columbia i Kisa. På scenen ställer sig sedan Henrik Nilsson, Kjell Gustavsson o jag o spelar blåblues o lite annat. Till detta adderas efter en stund en prominent, eminent gästartist helt inkognito. Som om inte detta vore nog så är entrén frivillig enligt räknesättet rik ger mycket, fattig mindre. Café Columbia håller extraöppet under kvällen, i övrigt får man gärna ta med picknick-korg. Vi börjar lira klockan 20.00, men redan från 19.00 spelar folkmusikbandet RESA. Varmt välkommen till en trevlig sommarkväll vid ån!

2014.06.30 EXTRAKONSERT på Café Columbia fredagen den 4 juli!

Torsdagens releasekonsert på Café Columbia är sedan en tid fullbokad. Vi har därför satt en extrakonsert fredagen den 4 juli. Samma tid i övrigt o samma telefonnummer för att boka bord: 0494 - 125 05. Varmt välkommen!

2014.06.24 Release av nya skivan på Café Columbia den 3 juli!

Torsdagen den 3 juli släpper jag mitt nya album "Revolution" på Café Columbia i Kisa. Platsantalet är begränsat o det börjar bli fullt, så vill man få plats får man snabbt ringa till caféet på telefonnummer 0494 - 125 05. Det blir inga extravaganser i form av bubbel o snittar, däremot kommer skivan att finnas till försäljning under kvällen. Väl mött!

Skivan släpps officiellt den 1 september 2014 o då också på Spotify o iTunes. Innan dess är det endast via mig samt i vissa butiker i Kisas närområde den kan köpas. Maila på frallan@me.com o uppge antal skivor samt namn o adress, så skickas den till dig tillsammans med en faktura. Skivan kostar 150 kronor + frakt (30 kronor).

2014.06.19 En text om nya skivan.

Gode Martin Hult har förhandslyssnat på kommande albumet "Revolution". Här är hans text:

"Det är tack och lov med Fredrik Jonsson som med verkligt goda vänner. De finns där när behoven är som störst. Som i ett bestämt ögonblick – med bara månader kvar till valet – dyker förstås sångförfattaren från Kisa upp för att omsorgsfullt dela med sig av sina bilder av det samhälle vi lever i. Och kanske ofrivilligt hamnat i. Fredrik Jonssons sjätte studioalbum har lämpligt nog fått titeln Revolution – en till lika delar återhållsam personlig levnadssummering som ett behärskat knytnävsslag i magen på spekulationspolitiken, utanförskapet, främlingsrädslan och religionens mest extrema yttringar. Det suggestiva titelspåret är exempelvis en svidande uppgörelse med urvattande talangjakter, riskkapitalister och likriktningsidéer där han övertygande sjunger att ”vinnarna för mig är dom som sjunger sant och fel, inte falskt och rätt”. Den här gången har de mer storslagna rockgesterna fått stå tillbaka för ett mer varsamt arrangemang och det är något som ett textdrivet album som Revolution vinner på. Närheten i Fredrik Jonssons lugna berättarton framträder som pyrande eld och bränner och svider som ett öppet sår i en värld vi lärde oss älska, men som revs och ersattes av självförverkligandets förförsika tempelpalats. På så sätt är detta en viktig skiva. Livsnödvändig. Ett brutalt men hoppfullt tidsdokument till stöd för svaga och utsatta, bespottade och förfördelade. En stärkande vänskapskram – ett ”hej, jag ser dig!” – mitt i den cyniska vardagen. Det är sånger för den som blev över. Ofta försiktigt smyckade men likafullt hänsynslöst uppriktiga i sin nakenhet. Revolution är för den delen ingen förkastelsedom över den tid vi lever i, ingen plakatpolitiskt proggskiva för det nya århundradet eller för den halvvärld vi tvingas förhålla oss till. Fredrik Jonsson passar sig noga för pekpinnar, tröttande klassinstruktioner och dogmer och nöjer sig med att ställa de viktiga frågorna: om människorvärdet i pengarnas, våldets och egoismens märkliga tidevarv. Och han gör det på sitt eget sätt; alltid med utgångspunkt från verkligheten vid sidan av den stora vägens direktförbindelse till den stora staden. Det vi serveras är elva sånger att leva med, elva smakfullt arrangerade sånger, rena och enkla. Det är vemodigt, emellanåt outsägligt vackert, skört och måttligt: livets berättelser från skogarnas och dalarnas land, där innerligheten får beröring också utanför den inre kritcirkeln. Tydligast blir det kanske i öppningsspåret Himmelen som tak, i den existensiella psalmen Renault och i vilsamt tillbakablickande Unga dar – som för egen del fungerar som en nostalgisk och träffsäker sammanfattning av rödvinskvällarna i studentkorridoren i Skurup. Samtliga är stiligt dekorerade med Jonssons osvikliga melodisinne. Och vem vet? Kanske står vi till slut inför humanismens revolution, bortom och förbi ytlighetens kulisser. Då är Revolution vår trösterika fyr i natten. Jag ser det som ett gott tecken."

2014.06.05 Ny skiva.

Torsdagen den 3 juli släpper jag en ny skiva med titeln REVOLUTION! Elva lågmälda låtar om en tid jag råkar leva i; en tid jag en gång tyckte mig förstå - det är lite sämre med det nu. En skiva som spottar sig själv i nävarna o gör sig redo för en dust med dom bättre bemedlade, som ställer sig upp för dom förfördelade, dom utslagna, vildvuxna, galna. 3 juli på Café Columbia, alltså. Då släpps den. Välkommen!2014.05.08 Konsert i Askersund.

En artikel inför konserten i Askersund på söndag.2014.04.26 Konsert i Askersund.Söndagen den 11 maj klockan 19.00 ställer jag mig, tillsammans med fantastiska musikanter Kjell Gustavsson vid batteriet o Surjo Benigh vid basen, på scenen i Folkets hus i Askersund. En konsert i en vacker gammal sal med gamla o nya låtar. Entré betalas på plats, 150 kronor, insläpp från 18.30. Varmt välkomna!2014.04.14 Live-inspelning från Bestorp.

Här en live-inspelning av låten "Himmelen som tak" från Biografen Eklunda i Bestorp 2014.04.12. En låt från kommande album "Revolution". Låten ligger dessutom i spelaren. Håll tillgodo!

2014.04.09 Bestorp.

Nu på lördag den 12 april klockan 19.00 spelar jag alltså på biografen Eklunda i Bestorp. En unik konsert ur flera aspekter:

* Ett knippe aldrig tidigare spelade låtar från en kommande skiva kommer att framföras
* En antirasistisk kamp för ett mera solidariskt land kommer att ta fart där o då o fortsätta tills det blivit så
* Det hela kommer att spelas in
* Allt överskott i form av pengar kommer att gå till restaurering av biografen

Biljetter kan anskaffas via ICA i Bestorp eller genom att helt enkelt skicka ett mail till mig på frallan@me.com där du uppger namn samt antal, så läggs dessa undan.

Biljetter: 150:-
Insläpp från 18:30

Varmt välkommen!2014.03.20 Nytt i spelaren!

Nu ligger en live-inspelning av "För min heta kärleks skull" i spelaren. Inspelad på Bryggaren i Västervik 2014.03.14. Håll tillgodo!2014.03.18 Solokonsert på Eklunda i Bestorp.Lördagen den 12 april kommer jag att göra en konsert på biografen Eklunda i Bestorp. Anskaffning av biljetter görs på ICA i Bestorp till en kostnad av 150:-. Eventuellt kvarvarande biljetter säljs i dörren. Allt överskott går till restaurering av biografen.

Lördagen den 12 april, klockan 19.00. Insläpp 18.30. 150:-

Varmt välkommen!2014.01.17 Nytt år.

Januari släpar sig fram som genom gråbrun, härsken sirap o december är en dyr månad på alla sätt o som ska betalas av nu o på alla sätt. Julpyntet förhoppningsvis utslängt o man kan andas ordentligt för första gången sen i mitten av november. Jul o nyår var ömsom ledighet, ömsom spelande; en kombination så god som någon. Det verkar gälla kommande år också. Några nya gig finns inskrivna i spelkalendern, förhoppningsvis blir det fler. Jag menar; det ÄR ju så fint att packa bilen full med musikanter o grejor o åka o svettas genom en lördagkväll nånstans! O så länge tiden på scen är nåt att se fram emot kan man stå ut med en sån här brunblöt pissmånad.

Vad övrigt är, är en ny hemsidelayout på gång under våren. Förhoppningsvis ska detta valår också innebära släppandet av ny skiva, om man lyckas pricka in nåt datum mellan schlager-schnusk o sommar. Många låtar står redan klara o den verkar bli musikaliskt tillbakalutad medan den textmässigt lutar sig fram över bordet o väser.

Vi ses snart igen!
/F.2013.11.22 Ny singel 1/12!Jag såg dom giriga jävlarna roffa åt sig alltihop. Jag såg direktörerna hålla stenhårt i det dom tagit. Jag såg cheferna förse sig o aldrig dela med sig. Jag såg näriga, neurotiska kvinnor o män som slogs för det döda med näbbar o klor, som om vore det levande. Jag såg champagne spruta över handknutna mattor, jag kände doften av den dyraste parfymen, jag hörde tomma, tillgjorda skratt som om humorn aldrig funnits. Jag såg hur den rike fick mer o hur den fattige fick mindre. Jag såg planen lyfta som bara rymde dom bättre bemedlade o dom for iväg mot horisonten med solen o värmen som mål. Jag la märke till deras italienska skor o deras specialsydda kostymer. Jag såg handväskor som skulle kunna försörja en familj i ett år o det ringde konstant från deras pärlsmyckade telefoner. Jag såg priset som skulle betalas o jag såg att det inte betalades av dom, dom som kunde. Jag såg att det betalades av dom som inget hade. Jag såg en man stötta sig mot en parkeringshusvägg för att hans värld rasat. Jag tog farväl av en vän som hade ett skratt som gjorde livet värt att leva o jag la blommor vid en gravsten där en arbetarklasshjälte vilar för gott. Jag fick den varmaste kram av en vilde i vinden som haft himmelen som tak o vars ögon berättar historier vackrare än vad dom där handväskorna någonsin kommer bli o jag såg honom dansa när jag rullade ut själen över golvet. Jag insåg att jag ville ge nåt tillbaka för den där värmen jag upplevde i kramen; för vänligheten; för att jag fått lära mig vad jag vill att livet ska vara o bli.

Så jag sjöng in en låt. En gammal låt som mest blivit liggande men som nu är inspelad ånyo. Den heter ”24 december”; ett vykort från den iskalla, hårda gatan, från därnere i knähöjd, ett rop från gränden i natten.

ALLA pengar (50:- per såld singel) går OAVKORTAT till Stadsmissionens arbete för att hjälpa. För nio minuter musik betalar man 50 kronor. Den kommer släppas vid min konsert den 1 december o sedan finnas till försäljning lite här o var. Dom första 100 exemplaren är numrerade o signerade.

God jul, comrades - det kryper ner mot noll.

Allt gott!

/F.2013.11.06 Konsert i Linköping förste advent!Vi sätter ett lugnt o stillsamt ljus o sparkar av oss dom tunga rock-bootsen för en kväll o landar i en värdigare stämning denna första advent. Ett helt år har snart gått sen detta ringdes in o det har inte liknat nånting annat. Nya sånger måste sjungas denna kväll liksom gamla o eminenta musikanter, herrar o dam Kjell Gustavsson, Surjo Benigh, Richard Krantz o Sofia Fälth ackompanjerar. Jag är stolt!

Var:
Stadsmissionens café (gamla baptistkyrkan bakom Åhléns)

När:
Söndagen den 1 decmeber klockan 19.00 med insläpp från klockan 18.00


Biljetter: 175:-
Maila på frallan@me.com där du uppger namn, adress, telefonnummer samt antal biljetter. Du får en bekräftelse på din bokning. Biljetter hämtas sedan ut o betalas kontant på konsertkvällen.

Informationslänk här.

Varmt o innerligt välkommen!2013.08.25 Tack!

Sommarens sista spelning igår o temperaturen sjönk lika snabbt som solen ner i skogen bortom Björkern, denna magiska sjö! Sommarens sista av ett ansenligt antal, tänker jag o petar stenhård hud från fingertopparna. Litervis med svett har droppat mot min älskade, sargade Seagulls sarg o några magiska kvällar blev det o det räcker för att vilja göra det igen o igen o igen. Mitt i sommaren höll jag min fars hand när pulsen slutade slå. Livet hade redan slocknat i dom annars så levande o närvarande ögonen, men när livet gick ur kroppen för gott blev smärtan vansinnigt definitiv. Inte han. Av alla. Tänkte jag o tänker jag. O solen var så het o solen lyste så stark men skenet o värmen kändes bara märkligt o spöklikt. Jag blev plötsligt så trött, så trött men visste att arbetet måste göras; sångerna måste sjungas, tonerna måste spelas, publiken måste mötas. Ett par timmar efter att min far gått bort gjorde jag just det o jag minns att en kvinna kom fram efter första låten o uppmanade mig att sänka. "Det tänker jag inte göra", sa jag o frågade övriga publiken om dom delade hennes åsikt. "NEEEEJ!" blev svaret o hon fick - aningen stukad - återvända till sitt präktiga bord. So, for your knowledge; jag har slutat sänka nu. Jag tänker bara höja från o med nu!

Tack alla ni som kommit till sommarens spelningar! Ni är också ett ansenligt antal o jag är - från djupet av mitt hjärta - tacksam för att jag fått möta er! Snart möts vi igen, men då slår vi igen dörren o släcker ner i salongen o gör det lite mer utan blåa himlar o ljumma vindar o söta drinkar. Det höstas, kamrater.


2013.08.03 Pizzeria Capri 2013.08.09.

Min feta pizzeria-turné - som inleddes på den ena av byns två pizzerior i slutet av juli - avslutas nu på byns andra pizzeria. Nu på fredag den 9 augusti spelar jag på Capri!
Välkommen!

2013.07.17 Röda huset 2013.07.26

2013.06.23 Post midsommar.

Nu är sommaren här på riktigt o den värsta midsommarbaksmällan har förhoppningsvis klingat av. Lite sommargig:

4 juli: Café Columbia i Kisa klockan 19.00. Boka bord på 0494-125 05.

6 juli: Pizzeria Sandbyhof i Loftahammar klockan 21.00.

13 juli: Valö i Björkfors klockan 19.30.

18 juli: Torpöns färjeläge

21 juli: Ekelids hembygdsgård ca. klockan 12.00.

24 juli: Restaurang Solsidan i Västervik.

26 juli: Restaurang Röda huset i Kisa. Boka bord på 0494 - 129 20.

27 juli: Pizzeria Sandbyhof i Loftahammar klockan 21.00.

28 juli: Rumskulladagen klockan 13.00.

30 juli: Allsång i Kisa klockan 19.00.

1 augusti: Karlskrona skärgårdsfest.

2 augusti: Rimforsa Strand klockan 20.00.

16 augusti: Horn-parken klockan 21.30.

17 augusti: Sund klockan 13.00.

17 augusti: Dentusgrottan klockan 20.00.

23 augusti: Pizzeria Sandbyhof i Loftahammar klockan 21.00.2013.04.30 "Mellan himmel o jord" på Spotify.

- Nu finns "Mellan himmel o jord" på Spotify. Klicka här för att öppna skivan där.2013.04.19 Lite nytt under vårsolen.

- Ny design på hemsidan (som dock ska fräschas upp ytterligare inom kort)

- Nu finns "Kisa Kyrka 06.12.10" på Spotify. Klicka här för att öppna skivan där.

- En recension av "Mellan himmel o jord" från Corren står att finna här.

- En recension angående releasekonserten på Sagateatern från Corren finns här.

- En videointervju i två delar i samband med skivsläppet gjord av Jens Bollius finns på YouTube.

2013.03.27 Nyskrivna texter om varje skiva. Av Martin Hult.

"Oktober 2011. Jag har rest till den lilla bruksorten Kisa i södra Östergötland. De djupa dalarna störtar och kränger mellan de oländiga bergen, täckta av tät granskog. Som en dov fond ramar de vidsträckta slätterna in det böljande landskapet. Mellan de oansenliga villakvarteren, småhusen, hyreslängorna och bilfirman Grahns kontor skär vägen mot tätorten som en reva. Jag konstaterar att industrierna står kvar. Det är lördag och höst och utanför pizzerian Röda Huset kliver Fredrik Jonsson ur sin Chevrolet Trans Sport. Sedan han skickade mig Sånger från lämnade länder och bifogade en post-it-lapp med budskapet ”Spela den riktigt högt!” så har jag i drömmarna tidvis befunnit mig här. I en värld som kunde ha varit min egen. Skivan greppade tag i mig och återskapade minnesskärvor från mina egna första, trevande år. Som ett vykort, märkt av tiden och livet, tecknat till vår generation, vi som var unga under 1970- och 1980-talet och som växte upp och formades på behörigt avstånd från de svenska storstäderna."
(Om Sånger från lämnade länder)


Läs Martin Hults fina texter om skivorna! Gå in under DISKOGRAFI o klicka sedan på respektive skiva.2013.02.07 RELEASEKONSERT PÅ SAGATEATERN 19 MARS!Med nya skivan "Mellan himmel o jord" i bagaget intar vi återigen Sagateatern i Linköping! Denna magiska scen har varit plats för inte mindre än fem utsålda konserter genom åren! Bandet består av Kjell Gustavsson (trummor), Surjo Benigh (bas), Richard Krantz (elgitarr, pedal steel), Jens Back (orgel, piano) samt Sofia Fälth (fiol, kör).

Tisdagen den 19 mars 2013
Konsertstart: 19:30
Insläpp: 18:30
Biljettpris: 175:-
Biljetter kan köpas via www.fredrikjonsson.se (skicka ett mail till frallan@me.com där du uppger namn, adress samt antal biljetter så skickas en mailbekräftelse varefter biljetterna skickas hem till dig tillsammans med en faktura) eller hos Bengans skivaffär (Lkpg).

Skivan kommer att finnas till försäljning under konsertkvällen!2013.02.07 NY SKIVA 20 MARS!20 mars släpper jag mitt femte fullängdsalbum "Mellan himmel o jord"! Elva nyskrivna låtar om ett liv som tagit nya vändningar o om drömmarna som håller oss kvar i det; om liv som slutat; om resor genom nätter o dagar o år; om viljan till något annat; om kärleken som aldrig slutar och om den ständiga längtan efter en hemkomst. Med en blandning av ett knippe storslagna rocklåtar och några sparsmakade ballader avhandlas dom stora frågorna utifrån en 35-årig mans perspektiv. Goda herrar, musikanter Kjell Gustavsson på trummor och Surjo Benigh på bas backar upp tillsammans med violinist Sofia Fälth och Erik Zentio på flöjt.

Det går bra att förboka skivan redan nu genom att skicka ett mail till frallan@me.com. Då skickas den till dig tillsammans med en faktura på 150:- + frakt.

I samband med release kommer jag att göra några konserter; tisdagen den 19 mars på Sagateatern i Linköping o onsdagen den 20 mars på Café Columbia i Kisa!
Gå in under Spelningar för att läsa mer!

I spelaren ligger nu ett medley med korta stycken från samtliga låtar från kommande skivan!2013.01.26 Det lackar mot skivsläpp!

Nu börjar arbetet med att få färdigt kommande skivan "Mellan himmel o jord" gå mot sitt slut! Det har varit ett kärt umgänge under nästan två år o det känns fint att kunna konstatera att det var värt varenda sekund av skrivande, skissande, inspelande, mixande, påläggande, borttagande, fotande o layoutande. I slutet av mars beräknar jag ha den klar till försäljning, o i samband med release också göra en eller ett par konserter. Var eller hur vet jag inte ännu, men det tar jag reda på. Under tiden vill jag bjuda på några gamla videor som spelades in på Sagateatern i Linköping vid en solokonsert den 30 september 2010. Håll tillgodo!2013.01.05 2013.

Nytt år o drömmarna har jag lärt mig att hålla för mig själv. Kanske till o med planerna. Dom finns, tro mig o jag arbetar varje dag med att förverkliga o realisera. Slutar en dröm vara dröm när man gör verklighet av den? I så fall bör man göra upp nya planer hela tiden o skaffa sig nya drömmar varje dag. Sannerligen. Det är ett av ämnena på kommande skiva med arbetsnamn "Mellan himmel o jord". Som var en dröm i sig. Som har blivit verklighet nu, varför jag tar mig friheten att berätta om den. O den handlar om liv o död o kärlek o hat, allt det där som händer oss människor här mellan himmelen o jorden. Jag tänker att den ska vara klar nån gång i samma stund som våren anländer o då ska det spelas o sjungas igen, för full hals! Fram tills dess ska det ... spelas o sjungas ... för full hals! God fortsättning!

2012.12.14 Julen nalkas!

Julen står för dörren o sedvanligt juldagsfirande sker på Folkets hus i Kisa! I år blir det rock n´ roll med mig, Kjell Gustavsson o Surjo Benigh. Dansen kring granen håller Alve som vanligt o med den äran i.

Arbetet med kommande skiva fortskrider o nu bjuds ett smakprov från titelspåret "Mellan himmel o jord" i spelaren! Håll tillgodo!

Nyårsafton spelar jag på Borggården i Linköping runt 17:00. Välkomna!

2012.11.03 Från ett liv fullt av nyhetstorka ...

... kan jag berätta att arbetet med skivan fortskrider, om än aningen långsamt. Den här gången spelas det in o mixas i min egen studio, vilket gör det hela lättare o samtidigt mer komplicerat. Parallellt med detta, mixar jag livematerial från dom senaste fem, sex åren vilket bland annat resulterat i en ny låt i spelaren; "I koppel" i en upptagning från Godtemplargården i Rimforsa i december 2007. Bandet består av Kjell Gustavsson (trummor, kör), Josef Zackrisson (bas, kör), Fredrik Rönnquist (elgitarr), Jens Back (klaviatur), Magnus Lind (dragspel) samt Bosse Gustafsson (sax, kör).

Jag kan också passa på att tipsa om en spelning i Linköping torsdagen den 8 november, då jag gästar med elever från Sommenbygdens samt Liljeholmens folkhögskola på Stadsmissionens café (i kyrkan bakom Åhléns). Startar klockan 19.00. Välkomna o på återhörande!


2012.09.12 Skönt gig!

28 september spelar jag på nystartade Palatset i Linköping! Samma kväll spelar även Johan Johansson samt Sanna Carlstedt.
Hjärtligt välkommen!


2012.08.03 Lite nytt.

Längesen nu som det uppdaterades här! Anledningarna är flera, bland annat det faktum att spelningarna har avlöst varandra under hela juli. Inte så mycket nytt finns att förtälja nu heller, mer än att inspelningarna av kommande skiva har påbörjats. Jag hoppas kunna släppa den nån gång under hösten 2012. Arbetsnamnet är "Mellan himmel o jord". Vidare mixar jag en massa live-material från konserter jag gjort dom senaste fem åren o kanske blir det en samlings-live en dag. Vi får se.


2012.07.16 Info inför några gig.

20 juli - Valö, Björkfors

Insläpp: 19.00
Guldgossen: ca: 19.30 - 20.30
Fredrik Jonsson med band: ca: 20.45 - 22.30
Disco: ca: 22.30 - 01.00

26 juli - Café Columbia, Kisa

Öppnar: 19.00
Första set spelar jag själv, andra set tillsammans med Surjo Benigh o Kjell Gustavsson!
Ring 0494-125 05 för att boka bord!


2012.06.20 Mera gig o fin recension!

Sommaren är här o med den en massa fina gig!

10 juli - Adelsnäs slott, Åtvidaberg
11 juli - Sandbyhof, Loftahammar
12 juli - Torget, Mariannelund
13 juli - Rimforsa strand, RimforsaEn fin recension från Sandbyhof i Loftahammar den 27 juni står att finna här.2012.06.20 Allt över ett gig är turné!

Slutet på juni blir giggande på trio med goda herrar Surjo Benigh på bas o Kjell Gustavsson på trummor. Det kommer svängas o svettas!

27 juni - Sandbyhof, Loftahammar
29 juni (12:30) - Vråken (bakom Café Columbia), Kisa
29 juni - Horn-parken2012.05.22 Sommar!

Den 16 juni klockan 20.00 (cirka) går jag med band på en klassisk gammal rotunda-scen o spelar musik tills solen sakta sjunker ner bakom horisonten! Orten är Borensberg, bandet består av Norpan Eriksson, Surjo Benigh, Jens Back o Richard Krantz o entrén är 100 kronor. Kom o njut av den ljumma sommarkvällen i doften av jasmin o syrén! Parken är öppen från 18.00 o picknick-korg får gärna medtagas! Hjärtligt välkommen!2012.05.04 Datahaveri, "Haveri" o ett stort TACK!

I ett tämligen vilt vredesutbrott över en dator som inte betedde sig som den skulle, klådde jag den helt enkelt, vilket fick till följd att den numera inte fungerar. Detta i sin tur har gjort det glest med uppdateringar av hemsidan på ett tag.
Anyway; ett stort TACK till alla som kom till Backstage o gjorde kvällen fantastisk! En recension från Corren står att finna här.

En YouTube-länk till nya låten "Haveri":

2012.04.19 Backstage!

Inför gigget på Backstage så vill jag bara meddela att det är fullt möjligt att köpa biljett direkt i entrén. Stället öppnar 20.30 o vi går på 21.30. Entré 175:-. Hjärtligt välkomna!


2012.04.14 Ny låt!

Nu värmer vi upp inför 20 april på Backstage, Lkpg! Här kommer en live-upptagning med en låten "Hårda nätters dagar" från Sagateatern 2011.11.23 via YouTube (med stillbild). Håll tillgodo!2012.04.12 Våren är här!

Det drar ihop sig till 20 april o gig på sköna Backstage på Konsert & kongress i Linköping! Ett litet smakprov från Sagateatern hösten 2011 finns nu i spelaren här ovan - "Hårda nätters dagar" som också kommer finnas med på kommande album. Låt mig återkomma om det. Let´s ROCK ´´N´ ROLL!

2012.03.27 LKPG-reminder!

Välkommen!2012.03.12 Ny låt i spelaren!

Nu ligger en ny låt i spelaren, Jennifer Linn i en inspelning från Sagateatern, Lkpg 2011.11.23.2012.03.10 Bloggen.

Inga löften om kontinuitet där borta i bloggen som tur är o ibland blir det mer sällan än annars, helt enkelt. Men nu finns det lite. Jag tror min lust tar vid där melodifestivalen tar slut.2012.03.01 LKPG - let´s rock fredagen den 20 april!

Välkommen!2012.01.23 Ny låt i spelaren!

Nu ligger en live-upptagning av "Håll mig hårt" från Sagateatern i höstas i spelaren. Håll tillgodo!
Annars råder lugn här på hemsidan o stiltje på spelfronten nu under början av året. Däremot skriver jag mycket nytt vilket slutligen förhoppningsvis mynnar ut i ett nytt studioalbum. Nån gång under året är det mest precisa releasedatum jag kan ge i nuläget. Ett annat datum jag däremot kan droppa är fredagen den 20 april. Då kommer jag att med band spela på Backstage (Atmosfär) på Konsert & kongress i Linköping. Jag tror vi ska räkna med nåt utöver det vanliga då. O där. Jag återkommer med detaljer.2012.01.02 Gott nytt år!

Låt oss tro på nåt stort!2011.12.20 Det lackar mot jul.

Juldan närmar sig fortare än julafton, kan tyckas. Inte konstigt med tanke på den fest som nalkas på Folkets hus i Kisa! Klicka här för mer information om den kvällen.Hjärtligt välkommen!2011.12.01 Recension.

En recension från Sagateatern står att finna här.

Lite nytt där borta i bloggen.2011.11.28 Tack!

Tack, bästa publik för att ni lyfte förra veckans konserter till stundtals svindlande höjder! Nu följer ytterligare ett par veckors intensivt spelande, bland annat på Storgården i Rimforsa nu på lördag den 3 december! Klicka här för mer information o bordsbokning.

En radiointervju från "Östergötland idag" står att finna här.


Foto: Jens Bollius2011.10.30 Musikhistoriens kortaste turné!Turnéavslutningen sker i Kisa kyrka 2011.11.24 - ganska exakt fem år efter konserten som blev skiva o DVD o gav bränsle åt en vid den tiden tämligen slumrande karriär.
Turnépremiären sker på Sagateatern 2011.11.23 i Linköping, detta charmigt sköna kyffe där vi gjort tre utsålda konserter. Det blir kort men intensivt o som käre gamle Povel konstaterade är ju underbart just kort.

Biljetterförsäljning: Via mail (till båda konserterna): info@fredrikjonsson.se samt
Sagateatern: Bokmedia, S:t Larsgatan 24, Linköping
Kisa kyrka: Frendo, Kisa

Biljettpris: 160:-

Konsertstart: 19.00 (insläpp från 18.00)

Varmt välkomna!2011.10.27 Kritik o musik.

Jag har fått delvis befogad kritik för att jag uppdaterar hemsidan för sällan. Jag ändrar på det o slår samtidigt två flugor i en smäll; bloggen är uppdaterad o förklarar delvis varför hemsidan har uppdaterats med något glesa intervaller på sistone. Klicka här för att komma dit.

Nu på lördag är det dags för besök i Åtvids gamla kyrka. Ni som har biljett - hjärtligt o varmt välkomna!

November bjuder på mycket mer - jag återkommer i nästa vecka.2011.10.06 Mycket musik i höst!

Under hösten blir det mycket lirande (vilket naturligtvis höjer levnadsstandarden väsentligt)! Jag stolpar upp hösten, helt enkelt:

22 oktober - Amalias hus, Gränna - INFO
29 oktober - Gamla kyrkan, Åtvidaberg - INFO
23 november - Sagateatern, Linköping - INFO
24 november - Kisa kyrka - INFO
26 november - Folkets hus, Kisa - INFO

Gå in under "INFO" på respektive datum för att läsa mer om biljettanskaffning med mera. Hjärtligt välkommen!2011.09.15 Ny låt i spelaren! Denna gång en inspelning av "I koppel" som gjordes i ladan bakom Café Columbia sommaren 2009. På elgitarr, den ende Richard Krantz!

Höstens konserter planeras för fullt! Eventuellt kommer jag att kunna stoltsera med en turné, minsann. Denna skulle i så fall bestå av hela två (2) spelningar två dagar i rad på två olika platser. Jag återkommer om detta.

Vad som redan nu står klart, är att jag besöker Gränna o Amalias hus för en fin kväll lördagen den 22 oktober! Läs mer om hotellpaket med middag o musik här.2011.08.27 En kort radiointervju angående Cornelis Vreeswijk står att finna här.

Sommarhysterin har lagt sig en aning nu o nätterna o dagarna är svala, även om en brittsommar helt välkommet hälsar på. Inga direkta nyheter finns att leverera, men det kommer. Hösten - vill jag - ska gå i konserterandets tecken. Jag återkommer i ämnet.


2011.08.08 Några påminnelser: Onsdagen den 10 augusti spelar jag på Vimmerby torg klockan 19.00. Onsdagen den 24 augusti spelar jag på Ateljé Södergården strax utanför Kisa klockan 19.00. Hjärtligt välkommen!2011.08.01 Sommaren är långtifrån slut ännu, den doftar bara lite mognare. Jag vill tacka alla som varit o lyssnat den gångna veckan, dom gångna månaderna - jag känner mig hedrad! Giggen fortsätter, närmast nu Kisa torg på fredag den 5 augusti (nån gång runt 11.00, kan jag tänka mig) o sedan onsdagen den 10 augusti, då jag angör Vimmerby torg klockan 19.00. Välkommen!2011.07.18 Nu på torsdag den 21 juli spelar jag på Nystad äng i Opphem innan Sara Löfgren. Läs mer här. Hjärtligt välkommen!2011.07.11 Tack, alla columbianer som gjorde kvällen magisk den 7 juli!

Spelningarna fortsätter härnäst med Vimmerby torg nu på fredag den 15 juli o efter det Nystad äng torsdag den 21 juli. Kolla in fliken "Spelningar" för mer information.2011.05.17 Nu ligger en ny låt i spelaren! Denna gång en tolkning av Evert Taubes "Pepita dansar" i en inspelning jag gjort hemma. Allt som hörs spelas av mig, bortsett från kören i refrängerna som sköts av sonen.

Nu när sommaren står för dörren är det dags att påminna om några spelningar:

26 maj spelar jag i Mönsterås kyrka.

2 juli spelar jag i Dentusgrottan i Grebo. Boka bord i god tid på telefonnummer 013-55019.

7 juli spelar jag på Café Columbia i Kisa. Detsamma gäller där - boka bord i god tid på telefonnummer 0494-125 05.

Välkommen!2011.03.16 En släng av nyhetstorka har drabbat sidan, men nytt i bloggen. Jag återkommer snart.2011.02.13 SVÄNGFEST PÅ FOLKETS HUS 4 MARS!Det är dags att visa vintern att våren är på väg!

Fira med dans o rock n´roll på Folkets hus i Kisa fredagen den 4 mars tillsammans med musikanter Anders Larsson, Josef Zackrisson, Kjell Gustavsson o Frallan Jonsson! Öppet mellan 21.00 o 01.00, entré 150 kronor.
Varmt välkommen!2011.01.24 Nytt år här med stilla, lugna dagar o jag drar igång tusen projekt för att slippa börja skriva igen, trots att jag vet att när det väl kommer igång finns inget som omsveper mig så fullständigt från alla håll. En skivinspelning är en stark resa att företa, från första skrivna ordet till första ackordet vidare över demoinspelning som blir studioinspelning o sen omslag o all logistik runt alltihop innan en lastpall anländer med några tusen CD-skivor.

Inga stora projekt planderade såhär långt, men ett par konserter under våren ligger på planeringsstadiet. Jag lär återkomma. Vi ses!2010.12.17 GOD JUL!

Jag önskar er alla en riktigt god jul med en låt jag skrev på julafton för tretton år sen. Den har legat i byrålåda sen dess, men härom veckan spelade jag in den. Jag passade då på att rigga upp två mobilkameror o efter lite klippjobb har jag nu lagt ut den på YouTube. Håll tillgodo!

P.S. Vi ses på Folkets hus på juldan! D.S.

2010.11.17 Ytterligare video från Saga o ytterligare en recension.

Ännu en recension av skivan "Sånger från lämnade länder", denna gång ur tidningen NollTretton, finns här.

Nu finns ytterligare en video från konserten på Sagateatern den 30 september i år upplagd på YouTube! Den här gången är det låten "Eviga regn".

2010.11.09 Video från Saga o en recension.

Ännu en recension av skivan "Sånger från lämnade länder", denna gång ur Upsala nya tidning, står att finna här.

Nu finns en video från konserten på Sagateatern den 30 september i år upplagd på YouTube!

2010.10.25 Översete Mörner. O en recension.

En recension på "Sånger från lämnade länder" finns att läsa här.

Nu på torsdag den 28 oktober spelar jag själv på Överste Mörner i Linköping klockan 20.00. Varmt välkommen!
2010.10.11 Bilder från Saga o releasefest på Ateljé Södergården!

Nu finns ett antal bilder upplagda från konserten på Sagateatern den 30 september. Fotograf: Linus Sunderling.

Nu på fredag den 15 oktober är det lite av en releasefest för skivan "Sånger från lämnade länder". Följ länken till Johannas blogg för att få mer information.2010.10.02 Förbeställ nya skivan!

Tack, alla som kom till Sagateatern - det där måste vi göra om nån gång!

(Klicka på omslaget för att komma till en sida om nya skivan, där du bland annat kan lyssna på valda delar från varje låt.)


Du kan redan nu förbeställa "Sånger från lämnade länder". Skicka ett mail till mig på info@fredrikjonsson.se, där du uppger namn, adress samt antal skivor så får du den hemskickad så fort den kommer (förhoppningsvis i slutet av nästa vecka). Priset är 150:- plus frakt 30:-.2010.09.28 Biljetterna till Saga snart slut!

Det finns nu endast ett fåtal biljetter kvar till Sagakonserten den 30 september. Dessa finns att köpa på Skivlagret i Linköping.2010.09.18 Teaser för kommande skivan!

Nu finns en teaser för kommande skivan "Sånger från lämnade länder" ute på YouTube! Klicka på filmspelaren för att titta o lyssna!Skivan släpps onsdagen den 6 oktober (även om jag kan tänka mig att man kan köpa ett exemplar redan på Sagateatern den 30 september).2010.08.31 Ny låt i musikspelaren!

Nu ligger en ny låt i musikspelaren, "Glad att jag tagit mig hit" från Sagateatern 2009.04.29.2010.08.29 SAGATEATERN 2010 .09.30Torsdagen den 30 september klockan 19.30 sätter jag mig på en stol på Sagateatern i Linköping i sällskap av en gitarr, ett munspel, ett piano o kanske nån orgel o mandolin. Låtar från tidigare skivor o kommande kommer att presenteras på ett naket, nytt o annorlunda sätt. En hel del material från kommande skivan "Sånger från lämnade länder" (release nån gång under hösten 2010) kommer dessutom att spelas live för första gången.

Hjärtligt välkommen!

För att beställa biljetter (120:-), skicka ett mail till mig på info@fredrikjonsson.se, där du uppger namn, adress samt antal biljetter så skickas dessa till dig tillsammans med en faktura.
Biljetter finns även att köpa på Skivlagret i Linköping samt på Frendo i Kisa.2010.08.19 Mellan sommar o höst

Det är nånstans mellan sommar o höst nu o stiltje råder under gråa skyar. Somliga hävdar att sommaren inte är slut ännu. Högsommaren är definitivt slut o nu väntar några veckor av ömhet o ödmjukhet inför det som varit o det som ska komma. September tömmer turister o släpper in en annan verklighet.

I höst släpper jag ny skiva, som ännu så länge heter "Sånger från lämnade länder". Mer detaljer kring detta kommer efter hand.
Nästa offentliga spelning är så långt fram som den 30 september, då jag sätter mig på en stol på Sagateatern i Linköping tillsammans med en gitarr o några munspel o presenterar min musik utan band. Kanske ett piano gör mig sällskap också, o en tramporgel. Jag återkommer mycket snart med mer information om även detta.

Tack, alla som kom, för sommaren jag fick med er - ni värmer mig!2010.08.09 Åtvidaberg nästa!

Inte mycket andra nyheter än dessa om gig står att finna här på hemsidan nu, o det är ju inte det sämsta! Så här kommer ytterligare en: Nu på fredag den 13 augusti kommer vi (jag, Norpan Eriksson, Josef Zackrisson, Jens Back o Richard Krantz) till Åtvidaberg Folkets park o rockar perukerna av er! Gå in här för att läsa om detaljer. Hjärtinnerligen välkommen!2010.08.03 Levande torg

Nu på fredag den 6 augisti spelar jag tillsmmans med Jens Back på Levande torg i Kisa. Strax efter elva går vi på o spelar någon halvtimme. Varmt välkommen!2010-07-20 Veckans gig

Nu på tisdag den 20 juli spelar jag i Asby kyrka någon gång runt 19.30. (Det är alltså inte i Torpa kyrka, som jag skrivit tidigare.) Nu på fredag den 23 juli spelar jag på Rimforsa strand. Varmt välkommen!2010-07-12 Ateljé Södergården nästa!

Nu på onsdag den 14 juli spelar jag på Ateljé Södergården strax utanför Kisa. Varmt välkommen!2010-07-05 Tavernakväll på Röda huset!Nu på fredag den 9 juli spelar jag på tavernakväll på Röda Huset i Kisa. Mellan klockan 19.00 o midnatt är det öppet, jag spelar någon gång mellan klockan 20.30 o 22.30. Entrén är 50 kronor, sommarnatten är ljuv, ölen är kall o du är hjärtligt välkommen! Boka bord på 0494-129 20. Väl mött!2010-06-08 Det är lite trubbel med skivbeställningsformuläret just nu, o eftersom det övergår mitt förstånd att fixa det, så går det bra att maila din beställning på info@fredrikjonsson.se så länge.

Nu är en spelning bokad i Opphems smedja på midsommardagen. Runt 21.00 drar jag igång o håller väl på tills det ljusnar om stämningen är den rätta. O det brukar den sannerligen vara där ute. Välkommen!2010-06-06 En skål för Sverige såhär på nationaldagen.

2010-05-26 Ny låt o lite nyheter.

Nyhetstorkan har varit påtaglig här ett tag nu. Inget av värde att förtälja har skett, men sommaren står för dörren o då kan vad som helst hända o gör förmodligen också. Jag återkommer löpande om den.

En av anledningarna till stiltjen här är skrivandet av nya låtar, vilket äter energi en masse. Det är naturligtvis meningen att det ska bli ny skiva av det en dag, men jag får lov att återkomma även om det.

Nu ligger det en ny låt i spelaren, en inspelning av "Genom alla år" från ladan bakom Columbia sommaren 2009. Det är Richard Krantz som spelar den fantastiska pedal steel-gitarren. Håll tillgodo!

Vi ses på fredag i Vimmerby, by the way: 21.00 (ca) går vi på (jag, Norpan Eriksson, Josef Zackrisson o Jens Back) o håller på till runt midnatt.2010-04-07 Bilder

Nu finns ett fåtal bilder från gigget på Brygghuset i Vimmerby den 27 mars i år. Fotograf var Erik Johansson. Klicka här för att komma till bildsidan.2010-03-24 BLOOZ!

Det var längesen nu som det bloozades! I helgen ändrar vi på det då TroubleNecks gör två gig (fredag på Motala jazz- & bluesklubb o lördag på Brygghuset i Vimmerby). Som uppvärmning ligger nu en version av Texas Flood, inspelad på Linköpings jazz- & bluesfestival 2009, i spelaren. Förutom mig på gitarr o sång hörs Kjell Gustavsson på trummor o Martin von Schmalensee på bas.2010-03-23 Inställt

Tyvärr blir jag tvungen att ställa in spelningarna på Kolingen i Stockholm ikväll o imorgon kväll på grund av sjukdom. Roger Karlsson med band spelar som vanligt.2010-03-08 Ny video"Varandras vackra vägar" i något lugnare version. Inspelad tidigt 2010. Håll tillgodo!2010-02-10 Ny låt!

Nu finns en ny låt i musikspelaren! Denna gång bjuds på Dylans "Love minus zero" i version av TroubleNecks, ett band som i huvudsak spelar bluesrock. Låten (liksom hela skivan) är inspelad den 13 oktober 2005 i Studio Decibel på Katarinavägen, Sthlm. Även mixen gjordes samma dag i gott sällskap av några iskalla Carlsberg Hof. Så kan det va.2010-02-02 Bilder

Nu finns bilder att titta på från spelningen i Kisa kyrka den 29 november förra året. Klicka här för att titta.
Fotograf: Manuela Escobar2010-01-26 KOLINGEN!

Efter en lugn inledning på 2010 börjar motorerna hosta igång igen. 27 o 28 januari spelar jag med band (Norpan Eriksson; trummor, Martin Tronsson; bas, Jens Back; piano, orgel samt Richard Krantz; elgitarr, pedal steel) på Kolingen i Stockholm. Onsdagen lirar vi mellan 22.00 o 23.00 o torsdagen mellan klockan 21.00 o 22.00. Inträdet kostar 70 kronor. Hjärtligt välkomna!2009-12-31 GOTT NYTT ÅR!

Gott nytt år o tack för det som var! Nu ligger en ny låt i spelaren, en liveversion av "Den vuxne mannens liv" från Sagateatern 2009.04.26. Vi hörs snart!2009-12-21 JULDAN!

Juldagsfest på Folkets hus med julblooz live av Fredrik Jonsson, Kjell Gustavsson o Surjo Benigh! Dans kring granen med Alve Gustafsson är årlig tradition o discot som avslutar kvällen spelar som vanligt ovanligt bra musik. Allt detta till en ringa kostnad av 100:-. God jul!2009-12-08 Lokstallet

Lördagen den 19 samt söndagen den 20 december blir två varma decemberkvällar mitt i vintern! Ett alternativ till glammiga julshower - du slipper drunkna i konfetti o hits o bli kramad av fryntliga tomtar. Ett stillsamt välkomnande av julen i det anrika gamla lokstallet i Kisa tillsammans med svenska visor som framförs av mig, Emma Nordgren samt Fred Johansson (plus musikanter Erik Johansson, Jon-Erik Persson o Torbjörn Nilsson). Konst av Karin Almlöf hänger på väggarna o öl o vin finns i baren o skulle du fortfarande sakna värme så serveras god soppa i pausen. Beställ biljetter via mail info@fredrikjonsson.se. Ange namn, adress, vilken dag du vill gå samt antal. Dessa läggs undan till dig i entrén på lokstallet den aktuella dagen. Biljetter kan också hämtas ut i god tid innan på Medborgarkontoret i Kisa (tel: 0494 - 190 00), där du också kan köpa biljetter direkt. Skynda att beställa; antalet är begränsat!2009-12-03 De Klomp

Nu på lördag den 5 december är ju spelningen på Strandgatan två INSTÄLLD! Istället blir det en trevlig afton på sköna holländska haket De klomp i Linköping söndagen den 13 december. Jag spelar då själv o framförallt låtar av Cornelis o mig. Beställ bord o hitta mer information på De Klomps hemsida.2009-12-01 Ny låt!

Nu finns det en ny låt i musikspelaren! Denna gång är det demoversionen av "Glad att jag tagit mig hit". Allt som hörs spelas av upphovsmannen själv.

Tack alla ni som var i kyrkan - ni värmde mig!2009-11-27 Kisa kyrka

Det finns fortfarande några biljetter kvar till konserten i Kisa kyrka! Du kan beställa via mail info@fredrikjonsson.se, o biljetterna ligger då undanlagda vid dörren klockan 18.00 på söndag. Ni som har biljett; känne er VARMT VÄLKOMNA till en afton långt utöver det vanliga!

2009-11-26 Strandgatan 2 ...

... glömmer vi bara. Inställt av flera skäl.2009-11-24 Kisa kyrka

Det finns fortfarande biljetter kvar till konserten i Kisa kyrka o dessa kan antingen beställas via hemsidan (skicka ett mail till info@fredrikjonsson.se, där du uppger namn, adress samt antal biljetter) eller köpas direkt på Frendo (före detta Statoil) samt Medborgarkontoret i Kisa (tel. 0494 - 190 00). Biljetterna kostar 120:-. Varmt välkomna!2009-11-21 Mera musik!

Numer finns en enkel musikspelare här på hemsidan. Där är tänkt att jag ska lägga upp en ny låt varje vecka. Låten kan vara en tolkning av en cover, en liveversion eller en alternativ demoversion. Nåt som aldrig tidigare hörts, helt enkelt. Först ut är en liveversion av "Korten i din giv" inspelad på Sagateatern i Lkpg den 24 april i år. Musiker är Norpan Eriksson, Josef Zackrisson, Jens Back, Richard Krantz, Marcus Olsson o Surjo Benigh. Just den här veckan är den dock inte helt unik, eftersom låten släpptes på en singel som medföljde den kraftigt försenade skivan "Halvvägs ifrån" (som plåster på eventuella sår). "Till tålmodiga trogna" heter singeln, o den andra låten är "Stråle av solen" (studio-outtake från inspelningen av "Halvvägs ifrån").2009-11-18 Kisa kyrka nästa!

Söndagen den 29 november håller jag, tillsammans med band, konsert i Kisa kyrka. Det finns fortfarande biljetter kvar o dessa kan antingen beställas via hemsidan (skicka ett mail till info@fredrikjonsson.se, där du uppger namn, adress samt antal biljetter) eller köpas direkt på Frendo (före detta Statoil) samt Medborgarkontoret i Kisa (tel. 0494 - 190 00). Biljetterna kostar 120:-. Varmt välkomna!2009-11-09 Senhöstkvällar

Fredag 13 november spelar jag mest egna låtar på Ateljé Södergården. Kvällen är utsåld, men vill man fortfarande äta god mat o lyssna till musik kommande helg, kan man boka bord på Kisa wärdshus till lördagen den 14 november. Ring 0494-122 22!

Spelningen på Strandgatan 2 den 28 november är (p.g.a. arrangörsförvirring) flyttad! Istället spelar vi lördagen den 5 december. Jag ber att få återkomma med tider, men såhär långt är det 22:30 som gäller.

Fortsätt beställa biljetter till kyrkokonserten! Skicka ett mail till info@fredrikjonsson.se där du uppger namn, adress samt antal biljetter, så skickas dom till dig tillsammans med en faktura. Det går också bra att köpa biljetter på Medborgarkontoret i Kisa (telefon 0494-190 00) eller på Frendo i Kisa (före detta Statoil).

Väl mött i höst o vinter!2009-10-26 KISA KYRKA 09.11.29

Nu finns biljetter till Kisa kyrka 09.11.29 att köpa på Medborgarkontoret i Kisa. Du kan också köpa förköpsbiljetter på Frendo (f.d. Statoil). Ni som beställt biljetter via hemsidan får dessa inom ett par dagar. Väl mött!2009-10-12 KONSERTER

Söndagen den 29 november klockan 19.00 spelar jag tillsammans med band i Kisa kyrka. Bandet består av Jens Back (orgel, piano), Richard Krantz (pedal steel guitar, elgitarr), Kjell Gustavsson (trummor, kör) o Martin von Schmalensee (bas). Insläpp sker från klockan 18.00 o entrén kostar 120:-. Biljetter kan från o med nu beställas via mail info@fredrikjonsson.se. Uppge i mailet antal biljetter, namn o adress. Biljetterna kommer att skickas till dig tillsammans med en faktura inom ett par veckor. Från o med den 29 oktober kommer biljetter även att finnas på Medborgarkontoret i Kisa.

Dagen innan - lördagen den 28 november - spelar samma band på Strandgatan 2 i Linköping. Där utlovas bra röj o svettigt skön klubbkänsla. Entré 100:-. Vi går på klockan 22.30.

VÄLKOMNA!2009-10-06 Hösten är definitivt här med frostmorgnar o parkaskapuschong. Inte så mycket finns att göra åt det, mer än att på alla sätt försöka tända lite eldar i mörkret. Några konserter finns planerade i vinter, bland annat runt första advent. Jag återkommer mycket snart om detaljer kring dessa. Även närmare jul kommer det att konserteras, då i lite annorlunda form. Jag ber att få återkomma även om det.2009-09-17 Nu på tisdag den 22 september spelar jag tillsammans med band på Mosebacke i Stockholm. 21.30 går vi på o svettas igenom en timmes eget material. Varmt välkomna!2009-08-24 TACK för sommaren, alla som var där o gjorde den fin! Regnet slapp vi för det mesta, en kväll i ladan vid Vråken förevigades, ton har burits, röst finns än liksom hunger o vilja! Nu planeras höst o vinter som mest, böcker läses o huvudet rensas för att ge plats åt nytt. Än en gång - TACK!

Ses!2009-08-18 Nu på lördag den 22 augusti, spelar jag eget utan band på Sköna Gröna Grebo mellan klockan 17.45 o 18.20. Hjärtligt välkomna!2009-08-06 Ännu en recension

Läs en recension från tidningen NollTretton här.2009-08-04 Ateljé Södergården onsdagen den 5 augusti

Onsdagen den 5 augusti klockan 19.00 sjunger o spelar jag eget på Ateljé Södergården utanför Kisa. Välkomna!2009-07-29 Mera gig!

Fredagen den 31 juli kommer jag att spela eget material på Kisa torg mellan klockan 12.10 o 12.45. Lördagen den 1 augusti spelar jag tillsammans med Norpan Eriksson, Jens Back o Josef Zackrisson i Horn-parken nån gång mellan 21.00 o 01.00. Även där mest eget material. Hjärtligt välkomna!2009-07-13 Café Columbia 23 juli

Torsdagen den 23 juli spelar jag tillsammans med Richard Krantz låtar från framförallt "Halvvägs Ifrån", men också "Aldrig Som Dom" o "Kisa Kyrka 06.12.10". Ring 0494 - 125 05 för att beställa bord. Entré 125:-. Varmt välkommen!2009-07-07 Försäljningsställen för skivan

Följande ställen i närområdet runt Kisa försäljer skivan "Halvvägs Ifrån":

Kisa
Kisa Elbyrå
Pelles Photo
Café Columbia
Hjortslunds Ateljéer
Hemköp
Ateljé Södergården
Grahns Bilar
Frendo (före detta Statoil)
Biblioteket
Turistbyrån

Linköping
Skivlagret

Rimforsa
Neva Books & Pics

Vimmerby
Ultimate Sound & Music

Du kan också beställa skivan från CDON, Ginza samt via iTunes.2009-07-02 There´s a red house over yonder

Röda Huset nu på fredag: högtryck, god mat, kall öl, svalkande vin, många o trevliga människor, fin musik o ljuv, ljus sommarnatt sen där det svaga bruset i öronen blandas med en svalkande nattbris.

Boka bord på telefonnummer 0494 - 129 20. Välkommen!2009-06-23 SKIVAN ÄR HÄR!

Med högtryck o sommarvärme kom den till slut, "Halvvägs Ifrån". Ni som förbeställt får - som plåster på eventuella sår - en unik singel med låten "Korten I Din Giv" live från Sagateatern 2009.04.26 samt en studio-outtake, "Stråle Av Solen".

Försäljningsställen meddelas efter hand, men Hemköp, Statoil, Elbyrån, Pelles Photo, Café Columbia, Grahns Bilar, Hjortslunds Ateljéer, Biblioteket samt Turistbyrån i Kisa kommer ha den initialt. Vidare kan man beställa den via Ginza o CDON. Den går även att köpa via iTunes o streama via Spotify.

Vi kommer att fira skivans hemkomst med en festkväll på Röda Huset fredagen den 3 juli! Jag, Norpan Eriksson, Jens Back o Surjo Benigh spelar mellan 21.00 o 23.00. Ring 0494-129 20 för att boka bord!

Du kan naturligtvis även fortsätta förbeställa skivan via hemsidan! Klicka här för att komma till ett beställningsformulär.2009-06-07 Ingen skiva ännu, men snart, snart, snart! Jag bjuder på några bilder från Saga-konserten i april så länge. Fotograf: Remigijus Vasiliauskas. Klicka här för att titta.

Fortsätt förbeställa skivan! Klicka här för att komma till ett beställningsformulär.2009-05-28 En recension från Upsala Nya Tidning finns här.

Nu har jag fått små diskreta indikationer på att skivan är färdig på fabriken o snart på väg hem. Det är bra, om än en månad för sent.
Fortsätt förbeställa skivan! Klicka här för att komma till ett beställningsformulär.2009-05-25 Skivan recenserad igen, nu i Nerikes Allehanda. Läs här.
Fortsätt förbeställa skivan! Klicka här för att komma till ett beställningsformulär.2009-05-21 Ännu en recension av "Halvvägs Ifrån" - denna gång i tidningen Groove - finns att läsa här.
Fortsätt förbeställa skivan! Klicka här för att komma till ett beställningsformulär.2009-05-18 En recension från Sundsvalls Tidning står att finna här.
Fortsätt förbeställa skivan! Klicka här för att komma till ett beställningsformulär.2009-05-15 En recension av "Halvvägs Ifrån" finns att läsa i Motala & Vadstena tidning. Eftersom den är bra, länkar jag till den här från hemsidan. Dåliga recensioner länkar jag inte till eftersom dåliga recensioner är så tråkigt. Läs här!2009-05-12 Försening!

Skivan är kraftigt försenad o har tydligen fastnat nånstans i produktionen. I värsta fall kan det dröja upp emot ytterligare två veckor innan den kommer.
Som plåster på eventuella sår, kommer jag att ta fram en singel innehållande en låt som plockades bort från skivan, "Stråle Av Solen" samt en liveupptagning från Saga-konserten den 26 april med låten "Korten I Din Giv". Den här singeln kommer jag att skicka med till alla som har förbeställt o som fortsätter förbeställa fram tills skivan kommer!

Har du iTunes, kan du köpa skivan där redan nu!

Förbeställ skivan! Klicka här för att komma till ett beställningsformulär.2009-05-06 Kära hemsidebesökare!

Angående skivan, som borde kommit för en vecka sedan, vet jag ingenting. Inblandade människor går inte att nå. Jag återkommer så fort jag vet nånting.
Det går dock bra att förbeställa! Klicka här för att komma till ett beställningsformulär.2009-05-02 Nu är diskografin uppdaterad med "Halvvägs Ifrån". Klicka här för att läsa om skivan o lyssna på varje låt.
På måndag 4 maj kommer skivan att finnas tillgänglig på Spotify o redan nu kan du förhandsboka på iTunes.
Förbeställ skivan via hemsidan! Klicka här för att komma till ett beställningsformulär.2009-04-29 Tyvärr, tyvärr så dröjer skivorna. Jag antar att dom ligger på nåt lastbilsflak o hoppar runt o lär väl anlända vilken dag som helst.

Du kan förbeställa skivan via hemsidan redan nu! Klicka här för att komma till ett beställningsformulär.2009-04-27 Jag bugar mig djupt o tackar alla som kom till Saga-teatern o gjorde kvällen magisk! En recension i Corren står att finna här.2009-04-24 Liten intervju i Corren. Klicka här för att läsa.2009-04-22 Det finns fortfarande några biljetter kvar till konserten på Sagateatern i Linköping nu på söndag. Beställ via hemsidan eller gå till Skivlagret i Linköping. Det är nu också klart att Josef Zackrisson, som producerat "Halvvägs Ifrån", kommer att medverka!

Varmt välkommen!

2009-04-16 Nu på lördag den 18 april spelar jag eget material från kommande o släppta skivor på Skivlagret i Linköping klockan 13.00. Välkommen dit o leve CD-skivan!2009-04-13 Liten intervju i Corren. Klicka här för att läsa.

Biljetterna till Saga-teatern som kan beställas via hemsidan är snart slut. Skynda att beställa eller gå till Skivlagret i Linköping för att vara säker på att få biljett.2009-04-06 Nu finns en teaser för kommande skivan Halvvägs Ifrån. Klicka här för att titta o lyssna.

Konserten på Saga kommer att bjuda på överraskningar o hemliga gäster! Beställ biljett nu! Klicka här för att läsa mer om konserten.
För att beställa biljetter, skicka ett mail till info@fredrikjonsson.se där du uppger namn, adress samt antal biljetter så skickas dom till dig tillsammans med en faktura. Du kan också köpa biljetter på Skivlagret i Linköping.2009-03-27 NY SKIVA 29 APRIL!


29 april släpps nya skivan "Halvvägs Ifrån"!
I samband med detta, kommer jag tillsammans med band att göra en releasekonsert på Sagateatern i Linköping söndagen den 26 april klockan 19.00! Som konsertbesökare kommer du erbjudas att kunna köpa skivan redan då!

Klicka här för att läsa mer om kommande skivan.
Klicka här för att läsa om konserten.
För att beställa biljetter, skicka ett mail till info@fredrikjonsson.se där du uppger namn, adress samt antal biljetter så skickas dom till dig tillsammans med en faktura. Du kan också köpa biljetter på Skivlagret i Linköping.2009-03-23 Lite ändringar i schemat har gjorts inför lördagens begivenheter på Linköpings konsert & kongress. Jag, Kjell o Surjo spelar i Atmosfär klockan 19.45 - 20.30 samt klockan 22.00 - 22.30. För vidare information, klicka här för att komma till Linköpings Jazz- o Bluesfestivals hemsida. Välkommen!2009-03-13 Lördagen den 28 mars spelar jag tillsammans med batterist Kjell Gustavsson o basist Surjo BenighLinköpings Jazz- o Bluesfestival. 19.15 - 19.45 i Atmsofär o 21.00 - 21.30 i samma lokal. Namnet på bandet är Bluedoors o materialet blir andras o språket engelska. Yxig o gitarrdriven texasblues på hög volym utlovas! Välkommen!

Angående kommande skivan; det är på gång! Jag återkommer mycket snart.2009-02-18 Det är tyvärr så sällan förekommande att jag köper nya gitarrer, så jag väljer att lägga ut det som nyhet här på hemsidan. Nyhetsvärdet kanske dock främst består i att den är byggd av gode gitarrbyggaren Tommy Bizzotto i Kisa. Gå in på hans hemsida o följ bygget från början till slut. Klicka här.

2009-01-31 Tiden står stilla, svartvit är färgen med svepande kontraster o imorgon går vi in i februari o det är ingen tröst mer än att vi kommer en månad närmare sommaren. Dock kan jag erbjuda lite tröst, lite tro på den där sommaren i form av en låt från kommande skivan. Ett Steg Åt Sidan är titeln. Klicka här för att komma till min MySpace-sida o lyssna!

Skivan, den kommande o som heter "Halvvägs Ifrån", ligger klar nu. Lite finputs på omslaget o så ska den pressas nånstans nere i Europa o riktigt än kan jag inte fastslå releasedatum. Våren är en synnerligen luddig tidsangivlese i sammanhanget, men mer exakt än så kan jag desvärre inte säga.

Lite kuriosa kan jag ju dock bjuda på; 13 nyskrivna sånger på svenska med en speltid som till brädden fyller en CD-skiva, ett par duetter med den vackraste kvinnorösten av dom alla, gästspel av kisasonen Henrik Nilsson, mighty, mighty Bo Gustafsson o saxofonist Marcus Olsson. Dessutom gästar Görgen Antonsson (fiol) o Urban Andersson (dragspel) o sätter ursvensk prägel på en av låtarna.

Övriga musiker:

Norpan Eriksson - trummor
Josef Zackrisson - bas
David Nyström - piano
Richard Krantz - pedal steel, elgitarr
Jens Back - orgel


David Nyström funderar på ny MP3-spelare.2008-12-27 Nu finns ännu en sång från kommande skivan "Halvvägs Ifrån" upplagd på min MySpace. "Där Kärleken Har Varit (Blir Den Kvar)" är titeln. Klicka här för att komma dit.2008-12-17 Snart jul, snart juldag. O vad vore juldagen utan en rejäl hemvändarafton med bra musik o god öl? Jag vet inte, det var mycket längesen jag upplevde nåt annat. Folkets hus är platsen, Surjo Benigh, Kjella G. o jag spelar. Öppnar 20.00, stänger 01.00. Dans runt granen med Alve har blivit årlig tradition. God jul o välkommen!2008-12-15 Nu på onsdag den 17 december kommer jag tillsammans med Richard Krantz att göra en konsert i Åtvidabergs gamla kyrka. Konserten börjar klockan 19.00 med insläpp från 18.00. Entré 100 kronor, inget förköp. Varmt välkomna!2008-12-09 Om du vill lyssna på intervjun i Radio Jönköping i efterhand, klicka här.

Missa inte konserten på Folkets Hus i Kisa nu på lördag! Förbeställ hos Ann-Louise på Folkets Hus, telefonnummer 0494 - 107 77 eller via mail här på hemsidan. Skriv där hur många personer ni blir, telefonnummer o om ni önskar jultallrik eller bara konsert. Varmt välkomna!2008-12-04 Nu finns bilder från Sagateatern den 22 november att titta på. Klicka här!

Nu kan du också titta på bildspelet som visades innan konserten på Kisa Folkets Hus den 5 april i år. Klicka här! (Videospelare öppnas i separat fönster.)
Tack Tobias Persson!2008-12-03 En ändring har gjorts angående kvällen den 13 december. Istället för julbord kommer det att serveras en jultallrik i puben en våning ner. Där kommer också finnas god öl o bra musik fram till midnatt. Förbeställ hos Ann-Louise på Folkets Hus, telefonnummer 0494 - 107 77 eller via mail här på hemsidan. Skriv där hur många personer ni blir, telefonnummer o om ni önskar jultallrik eller bara konsert.2008-11-27 I december kommer jag att göra två lite speciella konserter:

Lördagen den 13 december klockan 18.00 spelar jag egna sånger själv i biosalongen på Folkets Hus i Kisa. Piano, gitarr, munspel o sång o kanske nån tramporgel. Klicka här för mer information.

Onsdagen den 17 december klockan 19.00 spelar jag, tillsammans med gitarrist Richard Krantz, egna sånger i Åtvidabergs gamla kyrka. Entré 100 kronor betalas i dörren. Insläpp från 18.00. Klicka här för mer information.

P.S. Tisdagen den 9 december klockan 11.30 spelar jag egna sånger live i studion i Radio Jönköping. Klicka här för att komma till Radio Jönköpings hemsida eller ratta in 100,8 på din radioapparat. D.S.2008-11-24 TACK alla ni som var med o förgyllde kvällen på Sagateatern i Linköping!2008-11-19 Konserten på Sagateatern är nu slutsåld. Ni som har biljett ska känna er hjärtligt välkomna!2008-11-18 Sagateatern 22 november.

Det närmar sig konsert på Sagateatern o från o med nu sker biljettbeställning på följande sätt:

Maila ditt namn o telefonnummer samt antal biljetter till info@fredrikjonsson.se, så skrivs du upp på en lista o hämtar ut o betalar biljetterna direkt på plats på lördag.
Du kan också köpa biljetter på Skivlagret i Linköping.

Klicka på bilden nedan för mer information!2008-11-09 Sagateatern 22 november.

Inför Sagateatern den 22 november har jag tagit fram en singel från kommande skivan "Halvvägs Ifrån" (mer information om skivan kommer inom kort). Den innehåller sången "Där Kärleken Har Varit (Blir Den Kvar)", inspelad i Atlantis tillsammans med Norpan Eriksson, Richard Krantz, Jens Back, Josef Zackrisson o David Nyström samt en demoversion av "Hon Är I Dina Armar Nu", inspelad i FRD Studios av Fredrik Jonsson, med Fredrik Jonsson. Singeln kommer att finnas till försäljning vid konserten den 22 november.
För att beställa biljetter till konserten, skicka ett mail där du uppger namn, adress samt antal så skickas dom per post. Betalar gör du via faktura till ett bankgirokonto. Biljetterna kostar 150 kronor/styck.

Hjärtinnerligen välkommen!2008-10-14 Novemberkonsert.

Tillsammans med band kommer jag den 22 november att göra en konsert på Saga-teatern i Linköping.2008-10-05 Missa inte ...2008-09-16 O snart är hösten här.

11 oktober kommer jag med band (Norpan Eriksson, trummor; Josef Zackrisson, bas; Jens Back, klaviatur; Richard Krantz, pedal steel guitar, elgitarr) att spela på Karaktärshotellet i Vimmerby. Mycket eget material - en del helt nytt från kommande skiva - o en del tolkningar kommer att bjudas, denna gång med Krantz underbara pedal steel som svepande kommer att vagga in dig i den annalkande hösten. Ring o boka bord på 0492-798 90. Det är ett tämligen begränsat antal platser, så skynda!

Vi ses innanför fönstren mellan träden som tappat löven där ljusen står tända på borden!


2008-08-13 Sommaren klingar av.

Nu är mitten av augusti här o vi har snart tagit oss igenom ännu en sommar; ibland flämtande het under blå himmel, ibland drypande av fukt under gråa massor, ständigt med musiken som ackompanjemang. Som alltid. Hösten, framtiden verkar bli full av den också. Skivinspelning kommer att äga rum o konsertplaner smids som bäst. Stort tack för sommardansen, alla som lät sig bjudas upp!
2008-08-07 Ateljé Södergården tisdag 12 augusti.

Nu på tisdag spelar jag i doft av tjära på Ateljé Södergården strax utanför Kisa. Främst egna sånger, lite blues o en fantastisk afton under blå himlen. Klockan 19.00 börjar det o håller på tills hatten är full ...
2008-07-18 Café Columbia torsdag 24 juli.

Nu på torsdag 24 juli spelar jag egna sånger på Café Columbia i Kisa. Aldrig tidigare hörda o tidigare hörda. Det kommer bli en vacker kväll! Boka bord på telefonnummer 0494-125 05.
2008-07-07 Skivan i Linköping igen.

Det finns en skivbutik i Linköping nu! Det är oerhört glädjande. Vad som också är glädjande är att min skiva "Aldrig Som Dom" säljs där. Köp den där om du inte vill beställa den här via hemsidan. Läs mer om Skivlagret här.

P.S. Platserna till Café Columbia med TroubleNecks nu på torsdag är mycket snart slut. Beställ direkt på telefonnummer 0494-125 05 om du vill dela ett glas öl o en musikalisk, svindlande bluesresa med oss. D.S.
2008-06-27 Ny sång!

Jag har nu lagt upp en sång - Hon Är I Dina Armar Nu - från kommande skiva på min MySpace-sida. Gå in där o lyssna.
2008-06-19 Glad midsommar!

Nu har jag skrivit sinnet fritt från feber där borta i bloggen igen. Det är dag innan midsommarafton o snart, snart kommer demo från kommande skiva att läggas upp på MySpace för allmän lyssning. Vill också passa på att önska en glad midsommar!
2008-05-21 Nya sånger o Örsåsa loge.

Nu har det stått ovanligt still här ett tag. Det skrivs sånger o spelas in sånger som demos till en kommande skiva o det prioriteras nu. Inom kort kommer en eller ett par såna demos att läggas ut på min MySpace-sida. Håll utkik där också!
Snart smyger sig sommaren runt hörnet o spelningar upptar det mesta av tiden. Närmast Örsåsa loge nu på lördag! Jonssons Kapell - jag, Jens Back, Josef Zachrisson o Kjell Gustavsson - spelar på stora scenen från klockan 22:00. Ingen dansbandsmusik såklart, men dock dansmusik. Välkommen!
2008-04-18 Jag bjuder på musik!

Sången "För Min Heta Kärleks Skull" som finns med på skivan "Kisa Kyrka 06.12.10" finns också i en studioversion. Den finns dock endast med på skivan "Sveriges Musikskatter - Kinda" o där i en något förkortad version. Nu är jag så gentil att jag här på hemsidan bjuder på sången i fullängdsversion!

Klicka H Ä R för att ladda ner den! (Högerklicka o välj "Spara mål som ..." för att spara den på din hårddisk). Sprid den, dansa till den, låt den sväva i vårvindsvirvlarna till världens ände o åter!2008-04-07 Bilder från Folkets Hus

Tack alla som kom o förgyllde kvällen på Folkets Hus tillsammans med oss! Nu finns bilder tagna av gode herr Tommy Bizzotto. Klicka här för att titta på dom.
2008-04-01 Nu på lördag ...


... o kanske mycket länge till nästa gång.2008-03-26 Konserten i Kisa Folkets HusYtterligare en musikant har tillkommit till konserten den 5 april i Kisa Folkets Hus. Det är Richard Krantz som spelar pedal steel guitar o elgitarr med den äran! Lyssna på honom o hans band The Krantz här.

Välkommen den 5 april!2008-03-24 Påsken 2008 - utan kycklingar i halsen!


Tack alla påskfirare på Karaktärshotellet i Vimmerby för en fantastisk kväll! Någon önskade en Townes Van Zandt-sång; jag är rörd - det finns hopp! Många dansade, många log. Titta på lite bilder här. Nu blickar vi framåt mot 5 april o anar magi i Kisa Folkets Hus. Det kommer bli en kväll utöver det vanliga. Förköp på Statoil o Medborgarkontoret i Kisa, 200 kronor, insläpp från 18.30, konsertstart 19.00, kvällen fortsätter sen en våning ner med pub o D.J. Det handlar om bra musik o inga blinkande lampor eller stroboskop. Musik att dricka ett glas öl till, helt enkelt.
2008-03-06 Konsert i Kisa Folkets Hus

Lördagen den 5 april spelar jag tillsammans med ett antal eminenta musikanter i biosalongen på Kisa Folkets Hus. Dom eminenta såhär långt är batterist Kjell Gustavsson, keyboardist Jens Back o basist Josef Zackrisson. Fler tillkommer. Kvällen börjar med insläpp klockan 18.30, konsert 19.00 o efter konserten pub en våning ner med dj P.N. Vem är det? Kom så får du se! Han - för det är en han - spelar väl vald musik, så mycket kan jag konstatera. Stället är öppet till 01.00 o det finns inte mycket som slår att gå hemåt i den första varma vårnatten med alla dofter som krullar sig runt näsan. Förköpsbiljetter finns på Statoil i Kisa o på Medborgarkontoet i Kisa o kostar 200 kronor. Som vanligt o alltid; hjärtligt välkommen!


2008-03-05 Påsken 2008 - möjligheternas påsk!

I år ger jag dig möjligheten att slippa alla kvävande påskmiddagar med släkten! Gå till Karaktärshotellets hemsida eller ring på 0492-798 98 o boka ett bord till påskafton, så ska jag se till att tillsammans med halva Hovet servera den mest fantastiska påskbuffé du nånsin upplevt! Hjärtligt välkommen!


2008-02-28 Recension.

Nu finns en recension av skivan "Aldrig Som Dom" att läsa i tidningen Groove. Klicka härför att läsa den.

Lyssna på radiointervjun från Radio Östergötland i efterhand genom att klicka här.
2008-02-25 Radio.

Onsdagen den 27 februari medverkar jag i Radio Östergötland med intervju angående nya skivan. Ratta in 103,6 o lyssna mellan klockan 17.00 o 17.45 för att höra detta. Gå till Radio Östergötlands hemsida här.
2008-02-21 Påsken är räddad. O hela våren.

På självaste påskafton - lördagen den 22 mars - spelar jag, Joffe Zackrisson, Jens Back o Norpan Eriksson på Karaktäsrshotellet i Vimmerby. Det lär bli nåt utöver det vanliga med sånger från egna skivorna, sånger från inga skivor alls o sånger från skivor av andra artister. Allt valt med största omsorg för att driva alla påskkycklingar på dörren o släppa in friska vårvindar genom rummen. Gå till Karaktärshotellets hemsida här.

Boka bord! Ring 0492-798 98. Klicka här för att se en annons för kvällen. Välkomna!
Läs mer om kommande spelningar här.


2008-02-06 Reportage i Blekinge Läns Tidning

Klicka här för att läsa ett reportage i Blekinge Läns Tidning.
2008-01-22 Texter o aperitifer

Under Lyssna o Titta kan du nu läsa alla texter från nya skivan o lyssna på smakprov.
2008-01-16 Ny sång på MySpace - ny video på YouTube

Jag nämnde visst nåt om vår i förra nyhetstexten. Jag borde lära mig att hålla tyst! Sällan har världen sett så grå ut som idag. Jag får lov att bjuda er på ännu ett par sånger från nya skivan Aldrig Som Dom. Gå till min MySpace för att lyssna till Allting Går Över (Till Nånting Annat), eller Ellings Sång som den helt inofficiellt har fått heta. Gå till YouTube eller hit för att lyssna till o titta på en demoversion av Den Vuxne Mannens Liv. Lite nya spelningar har också bokats in o mer är på gång. Mycket mer! Återkom så får du snart veta. Tack så länge!
2008-01-07 Nya bilder

Nytt år o nya bilder, denna gång från konserten i Kisa Kyrka den 16 december. Klicka här för att titta. Nu är ett nytt år här med nya planer. O snart är det vår.
2007-12-24 God Jul

God jul, alla! Tack för året som gått o redan med en längtan till nästa vill jag bjuda på en sång som jag spelade in för ett år sen o som jag tycker är vansinnigt vacker. Dan Anderssons "Julvisa I Finnmarken". Som sagt; God Jul!
2007-12-20 Recension

Nu finns en recension att läsa på Corren.
2007-12-14 Bilder från Godtemplargården

Nu finns det bilder att titta på från Godtemplargården i Rimforsa 07.12.09. Klicka här för att titta.
(Foto: Jonny Notklev)
2007-12-11 Nya skivan

Nu finns nya skivan "Aldrig Som Dom" till försäljning på bland annat Statoil i Kisa, Skivhuset i Linköping o Hemköp i Kisa. Jag återkommer snart med flera försäljningsställen.
P.S.Ett stort TACK till alla som kom till Godtemplargården i Rimforsa! Ni värmde mig! D.S.
2007-12-07 Skivan, ny sång o biljettläge.

Efter 74,125 timmar i telefonköer o omkopplande hit o dit, fick jag svaret att skivan inte hinner komma till söndagens konsert i Godtemplargården. Den anländer först på måndag vad det verkar nu. Jag kommer dock att ta upp beställningar av skivan på plats i Godtemplargården o sedan skicka den. Som plåster på såren vill jag presentera ännu en sång från skivan; Sönder. Gå till min MySpace för att lyssna. Angående biljettläget inför konserten på Godtemplartgården i Rimforsa, så finns nu endast ett fåtal biljetter kvar. Ring Staffan Gustafsson på mobilnummer 070-460 21 01 eller maila honom här för biljetter dit. Välkommen!2007-12-04 Skivrelease o sånt.

Jag har varit aningen flummig vad gäller datum för releasen av skivan Aldrig Som Dom. Detta beror dels på att den kom iväg till press senare än vad jag tänkt, dels på att det är mycket som händer nu. Låt mig säga såhär; jag tror att vi kan kalla Godtemplargårdsgigget för nåt slags releasefest. Då ska den vara klar o här o då är den med o finns där till försäljning. Alltså: Releasedatum för skivan blir söndagen den 9 december. Skivan kommer därefter att finnas till försäljning på Statoil i Kisa o på Skivhuset, Ikanohuset i Linköping. Bland annat. Det där återkommer jag till. Vi ses på söndag i Godtemplargården. Boka biljett genom att ringa Staffan Gustafsson på mobilnummer 070-460 21 01 eller maila honom här. Välkommen!2007-12-01 Angående konserter framledes.

Kyrkokonserten den 16 december är - som sagt - slutsåld, men än finns biljetter kvar till Godtemplargården i Rimforsa. Där kommer samma sånger att framföras som i kyrkan, samma musikanter att medverka o jag tror att det kommer bli en fin o varm stämning även där. Önskar du höra Magnus Lindhs svepande, vackra dragspelstoner, Bosse Gustafssons ettriga sax, Kjell Gustavssons svängiga batteri, Joffe Zackrissons tunga basspel, Jens Backs rockstinkande klaver, Fredrik Rönnqvists eminenta gitarrspel o mina sånger sjungna ur min strupe, kan du boka biljetter till Godtemplargården den 9 december genom att ringa Staffan Gustafsson på mobilnummer 070-460 21 01 eller maila honom här. Välkommen!2007-11-30 Slutsålt o ny video.

Nu finns det en ny video upplagd på YouTube med sången "Glad Att Jag Tagit Mig Hit" som ligger som första sång på kommande skivan. Klicka här för att se den. Kyrkokonserten den 16 december är nu slutsåld, men det finns fortfarande biljetter kvar till Godtemplargården den 9 december. Skynda att boka! Maila Staffan Gustafsson här eller ring honom på 070-460 21 01.2007-11-28 Kisa kyrka snart slutsålt!

Om du vill ha biljett till konserten i Kisa kyrka söndagen den 16 december, bör du beställa mycket snart, då det endast finns ett fåtal biljetter kvar. Till Godtemplargården i Rimforsa den 9 december finns det lite fler biljetter, men skynda att boka även där. Maila Staffan Gustafsson här eller ring honom på 070-460 21 01.2007-11-27 Ny sång på MySpace.

Nu finns sången "I Koppel" från kommande skivan Aldrig Som Dom att lyssna till på min MySpace.2007-11-13 Nya skivan.

Nu är jag inne i färdigställandeprocessen av nya skivan med namnet "Aldrig Som Dom". Läs mer om skivan o lägg in förhandsbeställning här.2007-11-05 Rimforsa - here we come!

Söndagen den 9 december klockan 18:00 kommer jag o ett antal fantastiska musikanter (jag tror att det sammanlagt kommer handla om sju stycken) att hålla en konsert i Godtemplaregården i Rimforsa. Det kommer att spelas sånger från nya skivan som jag hoppas har kommit då. Musikanter som är klara såhär långt är Jens Back, Kjell Gustafsson, Josef Zackrisson o Bosse Gustafsson. Jag hoppas också på en mycket fin dragspelare. O en elgitarrist, naturligtvis. Låt mig återkomma i ämnet. Vidare information o platsbokning med mera, sköts av Staffan Gustafsson som nås på telefonnummer 070-460 21 01. Hjärtinnerligen välkommen!2007-10-26 Spelning i Vimmerby kyrka.

Söndagen den 4 november kommer Josef Zackrisson o jag till Vimmerby kyrka där vi gör en konsert på två klockan 18:00. Mest eget material, både mitt o Josefs - gitarr, munspel, bas, piano o sång. Kanske spelas material från kommande skivan. Kanske ... Ingen entré. Hjärtligt välkommen!2007-10-21 Ny video på YouTube!

Nu finns sången "Nära Mig" från Kisa kyrka att titta på på YouTube. Klicka här för att komma dit. O - som sagt - arbetet med nya skivan fortskrider; det börjar formas nu, byggas till, sättas samman, ordnas upp. Om jag får drista mig till att föreslå ett releasedatum, skulle det infalla nån gång i början av december. Låt mig dock återkomma till det. Mycket kan hända innan dess o inga löften är givna.2007-10-14 Recension.

Arbetet med skivan fortskrider, jag är inte halvvägs ännu men dock en bra bit på väg. Hittade en recension av "Fredrik Jonsson med vänner - Kisa Kyrka 06.12.10" från tidningen Groove. O eftersom recensionen var såpass snäll så länkar jag till den här. Dock står det att jag bor i Stockholm. Det gör jag ju inte. Inte mer än tre dagar i veckan ...2007-09-30 Ny skiva!

I veckan som var påbörjades arbetet med en ny skiva. Egna sånger på svenska, kompat av goda herrarna Kjell Gustavsson o Josef Zackrisson o inspelat av tekniker Mats Lindfors i Hammarby Sjöstad i vackra staden Stockholm. Jag lär återkomma i ämnet, men såhär långt är det allt jag vet.2007-09-14 B E S T Ä L L  D V D .

Nu står den här i hallen, DVD:n från Kisa kyrka 06.12.10. Om du beställer senast 15 september, så ska jag se till att du har den på måndag den 17 september. Klicka här för att få mera information om hur du beställer via hemsidan.2007-09-09 DVD.

En DVD från konserten i Kisa kyrka den 10 december 2006 står nu alldeles nästan klar. Jag ska försöka få den färdig till den 15 september. Det blir en DVD innehållandes alla egna sånger plus Vreeswijks "Somliga Går Med trasiga Skor" plus en video till en tidigare outgiven egen sång som heter "Den Vuxne Mannens Liv" plus en akustisk version av egna "Glad Att Jag Tagit Mig Hit" nånstans bland eftertexterna. Beställ den via mail här.2007-08-15 Nyhetstorka.

Nu har det varit en fantastiskt lång nyhetstorka här, till skillnad från vad sommaren bjudit i form av regn, grått, blåst, mer regn, regn o regn. Men saker har hänt, så mycket att jag helt enkelt inte har tagit mig tiden att uppdatera hemsidan. Men det viskas om att en DVD från kyrkokonserten är under produktion. Låt mig återkomma i ämnet. O andra planer finns också, men låt oss inte ens viska om dom. Drömmar o planer formas bäst i tystnad. Nu läser jag Bengt Sändhs "Cornelis i mitt minne" o väntar in allt det röda hösten har att bjuda. Snart hörs vi igen.2007-07-07 Jonssons Kapell.

Jonssons Kapell har länge varit ett kapell dolt i dunkel. Det är det inte längre. Läs mer om detta eminenta danskapell här. Vi lirar i Horn-parken på fredag kväll, startar väl nån gång runt 22.00 kan jag tro.2007-07-01 Smedja.

Ett fåtal bilder finns nu att titta på, tagna av herr Peter Näsström på midsommardagen i Opphems Smedja. En fantastisk afton!2007-06-28 Trubbelnackar på Columbia.

Till er som har tänkt att bevista festligheterna på Café Columbia den 12 juli med The TroubleNecks på scenen o som inte har beställt bord, vill jag meddela att det är en god idé att göra det nu, då det mycket snart är slutsålt.
Ring 0494 - 125 05 o boka bord. Hjärtinnerligen välkommen då!2007-06-13 Video.

Nu finns det en ny video upplagd på YouTube med sången "Hallelujah" live från Kisa Kyrka 06.12.10. Klicka här för att titta!2007-05-22 Radio.

onsdag 23 maj klockan 17.00 kommer glimtar från kyrkokonserten i Kisa att sändas i Sveriges Radio Östergötland. Klicka här för att komma till SR Östergötlands hemsida där du kan lyssna direkt, var i världen du än befinner dig.2007-05-15 Somliga Går Med Trasiga Skor.

Nu kan du titta på ytterligare en video från Kisa Kyrka, "Somliga Går Med Trasiga Skor". Klicka här för att se den. Ny layout o nya sånger finns nu på MySpace.2007-04-19 Rörliga bilder - väl bekomme!

Nu finns det en ny video ute på YouTube! Inledningssången från kyrkokonserten - Kvar Här - klippt o redigerad av Tobias Persson. Klicka här för att se den! O så finns jag på MySpace, det är där man ska vara. Också. Klicka här! Lite nya spelningar finns här. För at få hit våren igen vet jag inte riktigt var du ska klicka.2007-04-09 Fotograferad, premierad o lite generad.

Det var längesen jag hade nåt nytt att säga nu. Men ett stort TACK till alla som har köpt skivan! Jag har vikt omslag o stoppat i skivor som en galning vid TV-bordet om kvällarna o jag har spelat en del o jag fick motta bluesstipendiet vid Linköpings Jazz- & Bluesfestival. Varför jag fick det står att läsa här o vad jag gjorde för pengarna kan jag berätta direkt - betalade hyran. Det är så det går till. Jag har blivit fotograferad av norske Ketil Fjeld; högupplösta, fina bilder. En av dom hittar du här. Jag har döpt om min blogg o ska försöka hålla igång den lite bättre. Smutstvätten är tvättad nu o hänger på tork. Sommaren planeras för fullt liksom hösten, längre bort än så vågar jag inte titta. Återigen; TACK för all fin respons på skivan o allt gott jag läst i gästboken här!2007-03-10 Bedömd.

Klicka här för att läsa en recenssion av skivan i Vimmerby Tidning/Kinda-Posten. Klicka här för att läsa i Corren.2007-03-08 Bilder.

Nu finns det bilder från release-festen på Röda Huset i Kisa. Klicka här för att titta.2007-03-02 Köp!

Skivan finns till försäljning på följande ställen:

Statoil i Kisa
Skivhuset, Ikanohuset i Linköping
Grahns Bilar i Kisa
Hjortslunds Ateljéer i Kisa
Pelles Photo i Kisa
Café Columbia i Kisa
Musikcity i Hultsfred
Elbyrån i Kisa
Ultimate Sound & Music i Vimmerby
Olles Kioskbutik i Södra Vi
Metropol i Hultsfred
Gullringens Konditori
ICA Wolfhart, Gullringen
Röda Huset, Kisa

Vill du köpa skivan genom hemsidan, kontakta mig här.2007-02-28 Lyssna!

Nu finns ett ljudklipp på cirka fem minuter från kyrkokonserten. Låt oss kalla det ett kyrkopotpurri o klicka här för att höra det. Lycka till!2007-02-21 NY SKIVA!

Kyrkokonserten, som jag gjorde tillsammans med mina vänner den 10 december förra året, spelades in. Nu är den dessutom mixad o mastrad o satt på CD-skiva. Den 2 mars är den klar för release, vilket kommer ske på Röda Huset i Kisa. Mer information om detta här. Mer information om skivan här. Klicka här för att se en teaser för skivan.2007-02-08 Ny layout.

Som jag anar att du redan sett, så jobbar jag med en ny layout på hemsidan. Det är väl det enda av nyhetsvärde från det här hörnet av världen just nu. Men mera kommer. Tro mig. Snart.2007-01-20 Mera musik.

Nu finns det mera musik o flera texter under media. Håll tillgodo!2007-01-18 Bilder.

Nu finns det bilder att titta på från kyrkokonserten den 10 december. Gå in under Bilder.2007-01-02 Gott Nytt År!

Äntligen lite uppdateringar som står att finna under Smutstvätt o Spelningar. Som sagt; gott nytt år önskar jag alla!2006-12-12 Tack!

Tack alla ni som kom till kyrkan o gjorde min trettioårsfest till ett gott minne för livet! Jag tror jag fyller trettio nästa år igen. O nästa. O nästa ... Bilder o annat kommer snart att finnas här på hemsidan. Återigen; tack!2006-12-06 Kisa Kyrka.

Kjell Gustavsson, Bosse Gustafsson, Katri Immonen, Henrik Nilsson, Tommy Eklund, Daniella Möller Almasidou, Josef Zackrisson, Jens Back, delar av Kisa Kyrkokör o delar av Kinda Gospelkör o Torbjörn Nilsson kommer att medverka vid konserten den tionde december o kyrkportarna står öppna från klockan 17.00 o det hela börjar klockan 18.00 o aftonbön sker under ledning av Erik Svae o entrén är frivillig o betalas i så fall vid utgången. Så; hjärtinnerligen välkomna!2006-12-02 10 december.

Ytterligare musikanter o sångare har tillkommit till den 10 december. Det är med pride and joy jag välkomnar delar av Kisa Kyrkokör till konserten. Det förhandlas även med andra gäster. Välkommen den 10 december klockan 18.00. Insläpp från 17.00.2006-11-30 10 december.

Boka den 10 december klockan 18.00 för ett kyrkobesök i Kisa Kyrka. En fin afton med vacker sång o musik utlovas. Medverkande: Kjell Gustavsson, Tommy Eklund, Josef Zackrisson, Jens Back, Henrik Nilsson, Bosse Gustafsson o Daniella Möller Almasidou + ett antal gäster. Entrén är frivillig o betalas i så fall vid utgången. Välkommen!2006-11-12 Slutsålt!

Nu är julbordet med The TroubleNecks lördagen den 16 december slutsålt. Skynda att boka bord till den 15 december. Mer info här.2006-11-10 Bilder.

Lite nya bilder från ganska svunna tider finns nu till beskådan under Bilder.2006-11-03 Mer musik.

Nytt under Media.2006-10-19 Nytt.

Nya låtsnuttar o en del texter under Media. Det finns också lite nytillkomna spelningar samt lite nytt under projekt.2006-10-05 Uppdateringar.

Nu finns det nya låtsnuttar o en del texter under Media. Även lite Bilder har tillkommit. Check it out, som vi brukar säga.2006-09-27 Uppdateringar.

Nu finns det fler bilder o lite nytt under projekt.2006-09-24 Charles Bukowski.

Under länken annat finner du ännu en länk som leder till en sida om Charles Bukowski. Den är under uppbyggnad ännu, men information tillkommer hela tiden.2006-09-20 Musik, musik.

Nu finns det mera musik o även texter under Media. Kolla även in Projekt, där lite nytt har tillkommit.2006-09-05 Uppdateringar.

Fredrik Jonsson medverkar med låten "För Min Heta Kärleks Skull" på samlingsskivan "Sveriges Musikskatter - Kinda", utgiven på Kjell Gustavssons skivbolag KG Music Production.

Nu finns det lite nytt under Projekt.2006-08-29 Uppdateringar.

Nytt under Media.2006-07-23 Sidan öppnar.

Välkommen!