Februari 2007

Arkiv

2007-02-14

Dimma som mjölk över världen idag o det är nu man ska resa. Men vi är kvar här, vi hjältar som står ut o går hukade genom februari o mars innan våren visslar för oss igen. "Somna In" med gode herr Persson o hans pack är ett lyssningstips. Eller vad som helst av Dylan. Som vanligt. Men kanske framförallt det senaste. Alltid det senaste. "Modern Times" o "Love And Theft" är två oerhört fantastiska skivor. Köp dom o häll upp ett glas vin o sätt dig o läs "Memoarer" av samme man o förundras över ett artisteri utöver det vanliga, bortom allt som förr setts. Ibland tänker jag på Anna Nicole Smith, också det ett artisteri att förundras över. O att beklaga att det ska behöva göra så ont. Hoppas hon får ro där hon är nu. Hoppas hon får en kram såhär på Alla Hjärtans Dag, o en stor röd ros.

2007-02-09

Längesen jag gjorde väsen av mig här. Jag har varit fullt upptagen med att frysa. Eller som Maria säger i Thåströms underbara sång I Hennes Sovrum: Sommaren är svår, svår i år.
Det beror ju på hur man ser det. Det gör ju det i dom flesta fall. Churchill, den gamle Whiskey Winston, lär ju ha sagt att pessimisten ser ett problem i varje möjlighet o optimisten en möjlighet i varje problem. Nånting sånt. O det är ju sant. Vad som gör att man lever o blir till det ena eller det andra, låter jag vara osagt. Men, nåväl; jag fryser o försöker förlösa drömmar o göra verklighet av groende frön. Jag vattnar mina blommor, helt enkelt. O så förbannat svårt. Ljus finns, vatten finns, syre finns. O nån som tar hand om vattningen o drar undan gardinerna så att ljus släpps in. Men allt som syns är mörk, mullrik jord. Dock har blommor vuxit sig igenom asfalt förr o så lär ske igen o igen. Sommaren är svår i år, som sagt, men för att citera ännu en man som nåt slags postludium på detta inlägg i en obefintlig debatt: Om det här är vintern måste våren va på väg. Just det - Lundell.