Blogg


Arkiv

2015.03.15

O solen stretar o vill tränga igenom molnen, o efter tio om mornarna så gör den faktiskt det. Molnen åt sidan, solen på full volym, gul o stor o rund o varm. Ser ju faktiskt ut att kunna bli vår ändå, men jag minns inte riktigt hur många bakslag som varit; det sägs väl att det ska bli tre innan våren kan betraktas som kommen. O så aprilasnö som är fåragö o allt det där o än är den ju inte här rent formellt men vilket hjärta bryr sig om sånt trams? Påsken blir nästa storhelg hur som helst, en helg att älska just i o med att den infaller när den gör. I övrigt inga starkare band till den. Jag minns att jag ägnade många av mina barndomspåskar åt filmen Jesus från Nasaret som gick tredelad över påsken. Mycket bra.

Annars mycket musik; Stratan nyjusterad o nysträngad, en fantastisk pjäs att hänga runt halsen, byggd av gode Tommy Bizzotto. Har använt bland annat den vid en inspelning vi gjort med Trio Eminent. Ett gäng egna låtar på svenska som rör sig i rock & roll- o bluesvärlden. En dansant skiva en dag, kanske. Kanske. Det har varit skönt befriande att skriva annan musik än den jag skrivit sen tjugo år tillbaka. Mindre textbaserat, mer svängtänk. O inspelat i egen studio o det låter BRA! Hurra! Vi gör ett par gig på dom låtarna framgent; dels 10 april på Backstage i Linköping o dels på Café Columbia den 2 maj. Ses fram emot.

Melodifestivalen rullar vidare, jag förstår i vanlig ordning ingenting o eftersom melodierna helt tycks ha uteblivit försöker jag förföras av den brinnande poesin. Med blandat resultat. Ser inte på det, men det är faktiskt omöjligt att komma undan om man i övrigt har nån form av intresse för nyheter i allmänhet o kulturnyheter i synnerhet. Jag ägnar den ingen ilska längre; jag har insett att det är ett OK, om än något dyrt, barnprogram. Istället ägnades gårdagskvällen åt Herzog-dokumentär om Sibiriska pälsjägare. Nog så intressant. Vilket får mig att vilja se Into the abyss av samme dokumentärfilmare. Måste komma över den på nåt sätt.

Övrigt; åldern runt fyrtio är i stort sett inget vidare med alla existentiella labyrinter man tenderar att hamna i. Livet är mycket vackert i mångt o mycket, men det där med att det ska ta slut en dag; jag vet inte. Hörde på radion igår om nästa totala solförmörkelse o att den infaller i oktober 2126. Den lär jag ju inte få se. Bara en sån sak. Inte är jag rädd för döden men jag avskyr tanken på att inte få vara med en dag. Som vid nästa totala solförmörkelse, till exempel. Tur att trädgården snart visar den årliga cykeln från sin bästa sida o man får börja ansa o hålla efter o kanske då att tankarna skingras. Leve solen, iallafall! Förmörkad eller ej. O leve livet!

9 april, kamrater, då föreslår jag att ni tar er till Godtemplargården i Rimforsa. Då ska jag tillsammans med Kjell Gustavsson o Surjo Benigh göra en konsert till förmån för Barncancerfonden. Varenda krona, inte enbart överskottet, går till Barncancerfonden. Blir det fullt hus handlar det om en ansenlig summa. Egna låtar, gamla som nya, insläpp från 18.00, konsertstart 19.00. Biljetter anskaffas via mail här på Facebook eller frallan@me.com, på biblioteken i Kisa o Rimforsa samt på Frendo i Kisa o Melkers i Rimforsa. 200 kronor. O, som sagt; man kan vara säker på att varenda krona går dit den ska. Det ska jag personligen se till.

Tills dess - var rädda om er o förta er inte i vårsolen!

/F.